Egy felvétel, ami megmutatja, hogy Haaland már 13 évesen is varázsolt

Már kicsiként is igazi gólgyáros volt.


Az elmúlt napokban Erling Haaland Manchester Citybe való átigazolása tartotta lázban a futballvilágot. Nemrég biztossá vált, hogy az angol klub megegyezett a norvég jelenlegi csapatával, a Borussia Dortmunddal, így már csak a személyi kérdéseket kell tisztázni. A rekordot rekordra halmozó „csodagyerek” iránt szinte a világ összes klubja érdeklődött. Nemrég előkerült egy felvétel, ami megmutatja, hogy a fiatal tehetség már 13 évesen is igazi gólgyáros volt.

Haaland Leedsben született, mivel édesapja, Alf-Inge akkoriban ott játszott, de a család nagyon hamar visszaköltözött Byrne-be. Az apukája által Erling számos sportággal megismerkedett, a kézilabdától, a sífutáson át, az atlétikáig. Ötéves korában megdöntötte a helyből távolugrás korosztályos világcsúcsát. 1,63 méter hosszú ugrását azóta sem sikerült megdöntenie senkinek. Szintén ennyi idős volt, amikor csatlakozott a Byrne FK akadémiájához, és egyből nyilvánvalóvá vált, hogy Haalandnak különleges tehetsége van, főleg a gólszerzést illetően.

Az Aftenbladet felvételei pedig azt igazolják, hogy Haaland 13 évesen már komoly játékos volt, akit nem tudtak megfékezni az ellenfelei.

Haaland egy helyi kupamérkőzésen fedett pályán játszott, kispályán, és számos gólt szerzett. Első találata a kapus mellett ment el, és kis híján kiszabta a hálót, majd a következő akciót a gyengébb lábával fejezte be, és váltotta gólra. Az összeállításban elért utolsó gólja is zseniális volt, és elég ijesztő látni egy fiatalt, aki ennyi idősen tisztán lövi a labdát.
Láthatóan feltüzelt volt, és állandóan vágyott arra, hogy még több gólt szerezzen. Személyiségjegyei miatt mára a játék egyik leghalálosabb csatára lett.

Haaland pályafutása során 199 meccsen 154 gólt szerzett a Byrne, a Molde, a Red Bull Salzburg és a Borussia Dortmund színeiben. A góljai számát a következő szezonban a Manchester City színeiben növelheti tovább. A norvég szerződése állítólag öt évre szól majd, heti 375 000 font értékben, és az átigazolás teljes költsége körülbelül 85 millió font lesz majd, a bónuszok és az ügynöki díjak figyelembevételével.

Borítókép: Aftenbladet

Videók