Carragher: sajnálom Ronaldót, mert...

A szakértő szerint nem volt könnyű dolga a portugálnak.


Jamie Carragher elismerte, hogy sajnálja Cristiano Ronaldót azért, amiért egész pályafutása során meg kellett küzdenie Lionel Messivel.

Cristiano Ronaldo közel két évtizedig uralta a futball világát, ám úgy tűnik karrierje egyre inkább hanyatlóban van. A Manchester Unitedbe való visszatérése nem sikerült túl fényesre, ráadásul a világbajnokság egyeneses kieséses szakaszának mérkőzéseit is a kispadon kezdte. A korszak másik legendája, Lionel Messi azonban ebben a szezonban újra magára talált a PSG színeiben, a katari tornán pedig a világbajnoki címet és a világbajnoki aranylabdát is besöpörte.

Az egykor játékos, Jamie Carragher nemrég arról beszélt, valójában sajnálja Ronaldót, amiért egész pályafutása során meg kellett küzdenie azzal, hogy folyamatosan összehasonlítják őt az argentin szupersztárral.

„Azt hiszem elég nyilvánvaló, hogy nem vagyok nagy Ronaldo-rajongó, de szomorú ahogy az emberek nagyon különböző módon beszélnek róla és Messiről”
– mondta Carragher.

„Van az az elképzelés, ami szerint Ronaldónak nagy egója van, míg Messi egyfajta szent alak, de valójában nem hiszem, hogy ez az állítás megállj a helyét.”


„Az emberek azt mondják, hogy (Ronaldo) nem ugyanaz a játékos, de ki az 37 évesen?” – mondta, majd azt is kifejtette, szerinte a portugál azért nem akar még visszavonulni, mert nem szeretne kiesni a Messi elleni „meccsből”.

„Szinte soha nem tudott hátradőlni, és azt mondani, hogy én vagyok a legjobb. Nem tudott lazítani, mert állandóan azt érezte: igen, de nem vagyok olyan jó, mint Messi.”

„Tudom, hogy ez megosztja az embereket, de azt mondanám, hogy az emberek többsége valószínűleg Messi mellett állna. És azt hiszem, hogy még mindig be akarja bebizonyítani, hogy az emberek tévednek”- tette hozzá.

Borítókép: Buda Mendes/Getty Images

Videók