Cafut és Puyolt rabul ejtette a magyar találmány

A két világsztár a Teqballt népszerűsítette hazánkban. A magyar sporteszköz nem csak a két legendás játékost varázsolta el, az egész világon egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


A labdarúgás két ikonikus alakja találkozott magyar rajongóival pénteken délután. A két korábbi világbajnok, a spanyol Carles Puyol és a brazil Cafu vendéglátójukkal, a FITEQ (Nemzetközi Teqball Szövetség) képviselőivel közösen jelképes Teqball asztalt adott át dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak a sportág magyarországi népszerűsítéséért tett eddigi munkájáért. A két futball legendához magyar csúcssportolók is csatlakoznak a szombaton megrendezésre kerülő Teqball All Stars gálán, Nyíregyházán.

 

Carles Puyol a világ egyik legjobb hátvédjeként számontartott focistája. Az FC Barcelona volt csapatkapitánya 100-szoros spanyol válogatottsága során világ- és Európa-bajnoki címet szerzett. Puyol nagy rajongója a teqballnak, a 2017-es luxemburgi Teqball All Stars Kupán csatlakozott a sportág nagykövetei, Pirès, Gallas, Nuno Gomes, Sabrosa és Karembeu közé, és azóta több alkalommal megmutatta tehetségét a fiatal sportágban. Az AS Roma és az AC Milan korábbi kiváló hátvédje, a brazil Cafu szintén legenda, ő kétszeres világbajnoki címmel büszkélkedhet. A két legenda látványos bemutató játékkal népszerűsítette a teqballt a budapesti Docler irodaháznál összegyűlt rajongók előtt pénteken délután. Puyol szerint ez a bemutató csak akkor lehetne még látványosabb, ha megvalósulhatna egy olyan álomjátszma, amelyen Puyol Piressel és Cafu Ronaldinhoval az oldalán csaphatna össze.

 


Puyol és Cafu trükkjeivel ámulatba ejtette a közönséget.

Videó: Facebook.com/Teqball

A FITEQ a kezdetek óta együttműködik a magyar kormánnyal és az Európai Unióval a teqball hazai népszerűsítéséért. Az eddig elért nagyszerű eredmények elismeréseként a FITEQ elnöke, Borsányi Gábor, és alelnöke Huszár Viktor egy Puyol és Cafu aláírásával ellátott miniatűr teqball asztalt ajándékozott a minisztérium képviseletében jelen lévő sportért felelős államtitkárnak, dr. Szabó Tündének.

„Szeretnék gratulálni a sportág alapítóinak, Borsányi Gábornak, Huszár Viktornak és Gattyán Györgynek, akik úgy indították útjára ezt a sportágat, hogy hittek az újdonságokban, hittek a sport erejében. Külön öröm, hogy ez az akarat párosult olyan nemes célokkal, mint például a hátrányos helyzetű régiókban a felnőtt lakosság egészséges életmódjának és sport iránti szeretetének népszerűsítésével, s ennek érdekében is együtt tudunk működni, hiszen a magyar sportirányításnak is ezek a célok nagyon, nagyon fontosak” - nyilatkozta dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára.

Hozzátette: ”fontosnak tartjuk, hogy a sportág szeretetét tovább tudjuk vinni és mindenkinek legyen lehetősége kipróbálni sportágakat, mint például a teqballt. Bízunk abban, hogy a sok-sok sportrajongóból sok játékos lesz. Hiszen a sportolók továbbviszik hazánk hírét és reméljük, hogy hamarosan ezt a magyar sporttalálmányt, sportágat az olimpiai sportágak között is köszönthetjük.”


Cafu (balról) ésa Teqball társalapítója, Borsányi Gábor.

Fotó: Sport365/Erdős Géza

A fiatal magyar sportolóknak üzent Cafu is:

„Először is járjatok iskolába! Sportoljatok és játszatok teqballt; mindkettő a társadalmi beilleszkedés eszköze, mindenki élhet ezzel a lehetőséggel és jobbá tehetjük ezzel a világot!"

Borsányi Gábor, a FITEQ elnöke, a teqball egyik alapítója a rendezvény házigazdájaként köszönetet mondott a résztvevőknek és kifejezte, hogy ez a rendezvény méltó felvezetője a december 6-8. között Budapesten megrendezésre kerülő 3. Teqball Világbajnokságnak. A sportág hazai népszerűsítése ezzel nem ér véget, a látványos játékbemutató Nyíregyházán folytatódik: a szombati Teqball All Stars gálán népszerű magyar focisták, például Lipcsei Péter és Király Gábor, valamint az úszó Gyurta Dániel csatlakoznak a világsztárokhoz.

Borítókép: Sport365/Erdős Géza

Videók