Budapesten csaphat össze a BL és az Európa-liga győztese

A Puskás Arénában lehet az Európai Szuperkupa.


Sajtóértesülések szerint Budapesten, a Puskás Arénában kerülhet sor a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzésre.

Az esetleges magyar rendezés hátterében az áll, hogy a Bajnokok Ligája augusztusi befejezésének valószínűleg Lisszabon lesz a helyszíne, így a másik portugál városba, Portóba tervezett Szuperkupa-mérkőzésnek új helyszínt keres az európai szövetség (UEFA).

Eredetileg a BL és az Európa-liga győztese augusztus 12-én csapott volna össze a Sárkány Stadionban (Estádio do Dragao), de a helyszín mellett vélhetően az időpont is módosul majd.

"Az MLSZ számos rangos rendezést nyert el a közelmúltban, és a jövőben is vannak már nekünk ítélt rendezvények. Többször jeleztük a nemzetközi szervezeteknek és a hazai közvéleménynek, hogy további rendezvényeknek is szívesen adunk otthont. Ami a mostani versenyeket illeti, ameddig nem ismerjük az UEFA döntését a szervezés részleteiről - időpont, mérkőzések száma, nézők részvétele -, addig felelőtlenség volna nyilatkoznunk" - reagált az MTI megkeresésére Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Az UEFA vezető testülete jövő szerdán dönt a kontinentális sorozatok, így a Bajnokok Ligája, az Európa-liga, vagy éppen a válogatottak esetében a Nemzetek Ligája, az Eb-pótselejtezők és a vb-selejtezők helyszíneiről és időpontjairól.

Borítókép: Facebook.com/PuskásAréna

Sport365.hu - Megvan a BL-torna döntőjének és az Európa-liga fináléjának helyszíne

Lisszabon ad otthont a Bajnokok Ligája döntő tornájának, míg az Európa-liga hátralévő meccseit Németországban rendezik meg német és olasz sajtóértesülés szerint. A két klubsorozat márciusban a nyolcaddöntőknél szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jövő szerdán dönt a folytatásról, de a Bild és a Sky Sport Italia is úgy tudja, már eldőlt, hogy a portugál fővárosban bonyolítják le a BL-finálét.

Videók