Beteg gyerekeknek segített az argentinok vb-győztes kapusa

A jó cél érdekében szabadult meg a számára olyan fontos darabtól.


Emiliano Martinez elárverezte a 2022-es világbajnokság döntőjében viselt kesztyűit, hogy az abból származó bevételből rákkal diagnosztizált gyerekeknek nyújtson segítséget.

A 30 éves hálóőr remekelt a katari döntő tizenegyespárbajában, az egész tornán nyújtott teljesítményéért pedig a legjobb kapusnak járó aranykesztyűt is bezsebelte.
Néhány hónappal a finálé után Emiliano Martinez úgy döntött, elbúcsúzik az ott használt kesztyűjétől és egy jó célra ajánlja fel azt. Így az argentin licitre bocsájtotta a relikviát, az abból befolyó több mint 45 000 dollárt pedig a Buenos Aires-i Garrahan Kórház onkológiai osztályának adományozta.

„Amikor lehetőségem nyílt arra, hogy eladományozzam a kesztyűim, nem haboztam. Ez egy jó cél” – magyarázta akciójáról az Aston villa kapusa.


„Világbajnoki döntőt nem játszanak minden nap, így ezek (a kesztyűk) különlegesek. De a gyerekeknek sokkal többet segítenek, mintha a házamban lógnának” – tette hozzá.

A nagylelkű felajánlást követően az Argentin Gyermekgyógyászati Alapítvány a közösségi oldalán köszönte meg a segítséget.

 

Borítókép: Marc Atkins/Getty Images

Videók