Betartották a 2 méteres távolságot, 37 gólt kaptak

Játék helyett megálltak a pálya szélén.


Egy német kiscsapat megsemmisítő vereségbe szaladt bele, miután a koronavírus terjedése miatt mindössze 7 fővel álltak ki riválisuk ellen.

A Ripdorf 37:0-ra kapott ki az SV Holdenstedt II ellen a vasárnap délutáni mérkőzésen. A vesztes csapat azért szenvedett ekkora arányú vereséget, mert a ligában megengedett minimális létszámmal léptek pályára.

Korábban az SV Holdenstedt II játékosai kapcsolatba kerültek egy koronavírussal megfertőződött személlyel – bár a csapat tagjai negatív mintát produkáltak – ezért döntöttek úgy a Ripdorfnál, hogy tartják a 2 méteres távolságot.

Wegen Corona-Angst: SG Ripdorf/Molzen II verliert absichtlich gegen SV Holdenstedt II mit 0:37 (!)

Erster Corona-Krach im Uelzener Fußball: Die SG Ripdorf/Molzen II hat ihr Spiel in der 3. Kreisklasse gegen den SV Holdenstedt II absichtlich mit 0:37 (!) ve...


A vesztes csapat tagjai szerint azért volt erre szükség, mert nem érezték magukat biztonságban, és hiába adtak be halasztási kérelmet, nem kaptak rá engedélyt. Amennyiben nem álltak volna ki a mérkőzése, 200 eurós büntetést kellett volna fizetniük.

A Ripdorf egyik játékosa a mérkőzés elején beadta a labdát, majd a csapat a pálya szélére húzódott. A Holdenstedt ennek ellenére támadta ellenfelét és 3 percenként gólt szerzett.

A Ripdorf társelnöke az ESPN kérdésére azt mondta: A Holdenstedt játékosai nem értették a dolgot, de ők nem akartak kockáztatni.

 

Az ellenfél edzője szerint nem volt okuk arra, hogy ne játszanak.

Borítókép: GettyImages

Forrás: BBC

Videók