Befejezettnek nyilvánították a bajnokságot Mexikóban

A koronavírus-járvány miatti korlátozások nem teszik lehetővé a mérkőzések lebonyolítását.


A koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánították a mexikói labdarúgó-bajnokságot.

Az idény első felét, az Aperturát, és annak rájátszását megrendezték, majd a második szakasz, a Clausura alapszakaszából is lejátszottak tíz fordulót, amikor március közepén félbeszakadt az idény. Bajnokot nem hirdetnek, ám a Cruz Azul és a León elindulhat a következő évadban a CONCACAF Bajnokok Ligájában.
A liga közleménye szerint az elmúlt hetekben állandó kapcsolatban voltak a szövetségi kormány egészségügyi osztályával, ám a járvány miatti korlátozások továbbra sem teszik lehetővé a bajnokság folytatását. A döntéssel azok a klubtulajdonosok is egyetértettek, akik korábban - anyagi okok miatt - a játék mellett kardoskodtak.
Nemrégiben még úgy tűnt, július elején zárt kapuk mögött folytatódhat a bajnokság, és az is szóba került, hogy ideiglenesen az összes csapatot egy városba költöztetik. Mivel azonban a mexikói kormány nem adott meg céldátumot a sportélet újraindítására, a szezon további részének törlése maradt az egyetlen lehetőség.
A következő szezon július közepére tervezett rajtja szinte biztosan csúszni fog. Az élvonalból hat évig nem lesz kieső, a másodosztályból ugyanennyi ideig nem lesz feljutó.

Borítókép: Hector Vivas/Getty Images


 

Videók