Az UEFA nem kegyelmezett

A rasszista jelzőket használó játékosnak még az Eb-t is ki kell hagynia. Top5: Ezt is sokan olvasták a Sport365.hu oldalon.


Rasszista kijelentések miatt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága tíz mérkőzésre eltiltotta Ondrej Kudelát, a Slavia Praha védőjét.

A futballistát azért büntették meg, mert a Rangers FC elleni Európa-liga-nyolcaddöntőn rasszista jelzőket használva szidalmazta Glen Kamarát, a skót bajnokcsapat színesbőrű játékosát.

Az UEFA közleménye szerint az eltiltás nemcsak az európai kupamérkőzésekre érvényes, hanem a nyári Európa-bajnokságra is, ami azt jelenti, hogy Kudelának ki kell hagynia a részben budapesti rendezésű kontinensviadalt is.

Az eset során a játékos eltakarta a száját, ugyanakkor az egyik Rangers-futballista hallotta a történteket. A játékos és klubja fellebbezhet az ítélet ellen.


Kemar Roofe provokációja felett sem hunytak szemet.

Fotó:  Ian MacNicol/Getty Images

Az UEFA a vétkest "provokáló", majd az öltözőfolyosón megtámadó Kamarát három mérkőzésre tiltotta el, míg Kemar Roofe, a Rangers csatára - akit a közösségi médiában szintén rasszista támadások értek a találkozót követően - négy összecsapáson nem léphet pályára, a Slavia kapusával, Ondrej Kolarral szemben elkövetett durva szabálytalansága miatt.

Borítókép: Ian MacNicol/Getty Images

Videók