Az UEFA bevonná a Nemzetek Ligájába a dél amerikai szövetség csapatait

Ebből még lesz káosz.


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a jövőben bevonná a Nemzetek Ligája-sorozatba a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) csapatait is.

Az UEFA pénteki közlése szerint a két szervezet tárgyalásokat folytat az együttműködésről - ezzel is közvetítve a nemzetközi szövetség (FIFA) felé véleményüket a kétévenkénti vb-rendezésről.

Az UEFA és a CONMEBOL a héten együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy nem támogatja Gianni Infantino FIFA-elnök nagyszabású, a versenynaptár megreformálásáról szóló tervét. Azt is közölték, hogy még nem született konkrét döntés az összevont Nemzetek Ligájáról.

A sajtó szerint ugyanakkor - amennyiben sikerül megegyezni - a tíz dél-amerikai válogatott 2024-től csatlakozhatna az NL-hez. A terv az, hogy a hat legjobb csapat az A divízióba kerülne - amelyben a következő kiírásban a magyarok is szerepelnek -, a maradék négy pedig a B divízióba.

A két szervezet szerdán jelentette be, hogy június 1-jén, Londonban megrendezi a "döntő döntőt" (Finalissima), az Európa-bajnok olasz és a Copa América-győztes argentin válogatott összecsapását.

Borítókép: Facebook.com/ Conmebol 

Videók