Az olvasók döntöttek, nem kell a Szuperliga

Mi kérdeztünk. Önök válaszoltak. - TOP5: Ezt is sokan olvasták a Sport365-ön.


A legújabb kutatások szerint a szurkolók részéről nem kapott túl nagy támogatást az új liga indulása.

Az elmúlt napokban robbant a bomba, tizenkét topcsapat megalapítja a Szuperligát. Az UEFA már a döntést megelőzően szankciókkal fenyegetett, és sokáig úgy tűnt a a klubokat ez sem tudja eltántorítani. Bár egyre több csapat lép vissza, az európai futballvilág továbbra is forrong és egyelőre nem lehet tudni, mi fog kisülni ebből a háborúból.

Egy biztos nem csak a legnagyobb szervezetek, hanem a nézők véleménye is fontos szerepet játszhat, elvégre ők azok, akik kilátogatnak a mérkőzésekre, és körömrágva várják az összecsapásokat a televíziók képernyője előtt.

A BBC röviddel a hírek kipattanása után kikérte a nézők véleményét, a rövid kutatást követően pedig némileg meglepő eredmény született. A válaszolók közül mindössze 11 százalék mondta azt, hogy támogatja a Szuperliga indulását, míg a túlnyomó többség a nem mellett voksolt.


Fotó: BBC.com

A BBC "kutatása" után mi is kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére. Az általunk közzétett szavazáson hasonló eredmény született, mint a külföldi portálon. A szavazásban résztvevő olvasóink 67 százaléka gondolta úgy, hogy csak a BL-re van szükség, míg a Szuperliga mellett 21 százalék tette le a voksát. Mindössze 12 százalék gondolta úgy, hogy a két liga megfér egymás mellett.

A 159 (eddigi) szavazatból 107 a BL-t támogatta

 

 Borítókép: Visionhaus/Getty Images

Sport365.hu - UEFA elnök: "Nem láttam még ennyire hazug embert"

Mint arról korábban beszámoltunk, 12 csapat megalapította az Európai Szuperligát. Ez óriási botrányt keltett a labdarúgásban, egykori játékosok, sportolók és sportvezetők léptek fel többnyire negatív véleményt megfogalmazva az esetről. A történtek kapcsán Alexander Ceferin az UEFA elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott, elmondta, hogy a Juventus vezetője, valamint a Manchester United első embere hátba támadták őt és a futballt.

Videók