Az MTK egykori edzőjét szeretnék kapitányuknak a holland labdarúgók

A játékosok Henk ten Cate-et javasolták a szövetségi kapitányi posztra.


A holland labdarúgó-válogatott játékosainak többsége nem szeretné, ha ismét Louis van Gaal lenne a szövetségi kapitány, Henk ten Cate-et viszont szívesen látnák a poszton.

Ronald Koeman augusztusban mondott le a kapitányi tisztségről, mert az FC Barcelona vezetőedzője lett. A válogatottat átmenetileg a segítője, Dwight Lodeweges irányítja, de megbízatása csak a szeptemberi mérkőzésekre szól.

A poszt legnagyobb esélyese Louis van Gaal, aki harmadszor lehetne holland kapitány, ám egybehangzó holland médiaértesülések szerint a sportági szövetség (KNVB) kikérte a játékosok véleményét is.


A játkosok nem támogatják Louis van Gaalt.

Fotó: Matthew Ashton - AMA/Getty Images


A futballisták többsége közölte, nem szeretné, ha ismét Van Gaal lenne a válogatott edzője, helyette Henk ten Cate-et javasolták.

"Ha a játékosok valóban megemlítették a nevemet, az nagy megtiszteltetés nekem, hiszen ők jelentik a legjobb referenciát egy edző számára" - idézte a szakvezetőt a De Telegraaf.

A 65 éves Henk ten Cate edzői pályafutása 1990-ben kezdődött, az 1999/2000-es idényben az MTK vezetőedzőjeként dolgozott. Később volt az FC Barcelona és a Chelsea másod-, illetve az Ajax vezetőedzője, illetve tevékenykedett Görögországban, Dubajban, Katarban, az Egyesült Arab Emírségekben és Kínában is.

Borítókép: Matthew Ashton - AMA/Getty Images

Videók