Az argentin Defensa y Justicia nyerte a dél-amerikai szuperkupát

Büntetőkkel nyertek a Palmeiras ellen.


Az argentin Defensa y Justicia nyerte meg a dél-amerikai szuperkupát, miután a szerdai visszavágón, idegenben büntetőpárbajban jobbnak bizonyult a brazil Palmeirasnál.

Múlt szerdán a Libertadores Kupában címvédő Palmeiras idegenben 2-1-re nyert, így jó esélyekkel várta a hazai visszavágót a Copa Sudamericana előző kiírásában győztes Defensa y Justicia ellen, amely csupán 2014 óta szerepel hazája élvonalában.

Ennek ellenére a zárt kapus visszavágón a vendégek fordítottak: a 22. percben a hazaiak szereztek vezetést, de az argentinok néhány perc után egyenlítettek, majd a 68. percben emberelőnybe kerültek. A 93. percben pedig Marcelo Benitez 30 méteres védhetetlen lövésével kiharcolták a hosszabbítást. A túlóra elején a vendégcsapat létszáma is megfogyatkozott, a brazilok viszont kihagytak egy büntetőt.

Így 120 perc után sem született döntés, amely a büntetőpárbajra maradt: abban a hazaiaktól ketten hibáztak, a vendégektől viszont senki, és utóbbiak 4-3-ra nyerték a párharcot.

Argentin klub tizedik alkalommal nyerte meg a szuperkupát, a Defensa y Justicia ötödik argentin csapatként hódította el a serleget.

A Palmeiras egymást követő második mérkőzését bukta el büntetőpárbajban, vasárnap a Flamengóval szemben maradt alul a brazil szuperkupában.

Borítókép: Buda Mendes/Getty Images

Videók