Ancelotti alatt debütált a BL-ben, most 32 évesen hajléktalan és alkoholista

Részegen ment edzésre, és egy alkalommal egy füstgránátot is eldobott az öltözőben.


Jacob Mellis révben érezhette magát, amikor Carlo Ancelotti a kispadról játékra szólította a Chelsea Zilina elleni csoportmeccsén. Habár a 90+2-ik percben, időhúzó csereként dobták be, mégis jelzésértékű volt, hogy megkapta az esélyt.

Nagyot fordult azonban vele a világ azóta, 2023 közepétől ugyanis hajléktalan. Nincs saját tulajdonú autója, vagy otthona, az elmúlt másfél évben barátoknál húzta meg magát.

„Ezek az emberek igyekeznek segíteni nekem, ágyakat, szállást találnak nekem, sosem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.” – magyarázta a Mail Sportnak Mellis, aki tavaly egy súlyos térdsérülése után úgy döntött, visszavonul a labdarúgástól. Utoljára az ötödosztályú Southend United játékosa volt.

„Amikor iszol, elveszted a kontrollt. Kétségtelen, ez és az éjszakázás okozta a vesztem.” – mondta Mellis, aki 2011-ben a Barnsley elleni kölcsönjátékát követően visszatért a Chelsea-hez, egy alkalommal pedig részegen ment edzésre.

„David Luiz kérdezte tőlem, hogy ’hé, te ittál?’, közben pedig szagolta a leheletem. Megpróbáltam Ashley Cole-t rávenni, hogy legyen a mentorom, segítsen koncentrálni. Ezen felül sajnos beképzelt és arrongáns is voltam, aki nem értette, miért nem játszik.”

Mellist végül egy igencsak szürreális esetet követően maga Roman Abramovic tanácsolta el a klubtól. 2012 márciusában viccesnek találta, hogy az edzés előtt az öltözőben felrobbant egy füstbombát. Az épületet ki kellett üríteni miatta, a tűzoltók is megjelentek, az elnök pedig ahogy realizálta, mi történt, kirúgta a játékost.

A játékos ezt követően klubról klubra járt, jelenleg pedig arra készül, hogy elvonóra menjen és rendbe tegye életét.

„A Chelsea segít nekem abban, hogy edzői papírokat szerezhessek. Azt hiszem, ez egy olyan dolog, amit élvezni fogok, hisz nap mint nap nézek meccseket, közben pedig megpróbálok segíteni a fiataloknak abban, hogy ne kerüljenek hozzám hasonló helyzetbe."

Fotó: Alex Livesey/Getty Images

 

Videók