Amikor Haaland 9 góllal jelezte, van keresnivalója a focipályán

A Hondurasiak biztosan nem felejtik majd el azt a bizonyos május 30-át.


Napra pontosan egy évvel ezelőtt, Erling Haaland kilenc góllal és rengeteg trükkel mutatta meg az ellenfeleknek és a világnak, hogy vele biztosan számolni kell majd a labdarúgás történetében.

A fital norvég a 2019-es U20-as labdarúgó-világbajnokság Honduras elleni mérkőzésén 9 találattal kínálta meg az ellenfelet, hozzájuttatva ezzel csapatát egy 12-0-s győzelemhez. A hondurasiak már biztosan nem fogják elfelejteni a Haaland nevet, de idei szezonját elnézve sanszos, hogy sokan mások sem.

Ali Iqbal Tahir on Twitter

ERLING BRAUT HAALAND #nrksport


A norvég tini rátett mégegy lapáttal. A szezon első felében a Red Bull Salzburg tagjaként mutatott remek formát, míg januártól a Borussia Dortmundban csillogtatja meg tudását. Haaland rövid idő alatt elérte, hogy egy lapon emlegessék Kylian Mbappéval, és úgy tartsák számon, mint a jövő egyik legjobb játékosát.

 

MATCH HIGHLIGHTS - Norway v Honduras - FIFA U-20 World Cup Poland 2019

Norway v Honduras - FIFA U-20 World Cup Poland 2019 - Match 29


A különleges adottságokkal rendelkező játékosról egykori trénere, Erase Steenslid is elismerően nyilatkozott. Az As.com-nak azt mondta: Kiváltságos genetikával rendelkezik, a teste nagyon jól reagál az edzésekre. 

" Mindössze 15 hónap alatt 12 kiló izmot építettünk rá, szinte a semmiből. Ez őrület" - tette hozzá.

Forrás: sportbible.com
Borítókép: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images

Videók