Amikor a két Ronaldo egyszerre varázsolt a pályán - VIDEÓ

Egy jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen jött össze a csoda.


Ki az "igazi" Ronaldo?

A futballszurkolók körében kortól függően megoszlanak a vélemények ebben a kérdésben.

Cristiano Ronaldo szinte mindent elért amit egy futbalista elérhet. Az elmúlt 15 év alatt több mint 700 gólt rúgott és számos trófeát nyert, mégis számos drukker a legendás brazil csatárt emlegeti az „igazi” Ronaldóként. Ronaldo Nazario pedig valószínűleg nem örülne neki, ha „brazil Ronaldo”-nak neveznék. Valahol a kettő között van az igazság, ugyanis mindkét ikon a saját korszakának legfényesebb csillaga.

Kár, hogy a két zsenit soha nem láthattuk egymás ellen játszani. Pedig felmerül a kérdés vajon milyen lett volna, ha a két Ronaldo egyszerre, egy időben varázsol nekünk ugyan azon a pályán?

Kétségtelen, hogy ezt a kérdést sokan feltették már, ugyanakkor egyetlen egy alkalommal mégis csak pályára lépett együtt a brazil és a portugál sztár, ez a találkozó azonban nagyrészt kiesett a köztudatból és a feledés homályába veszett.

2004 júliusában a két ikon is részt vett a Luis Figo nevével fémjelzett alapítvány és a Ronald McDonald-alapítvány együttesének gálamérkőzésén.

A dél-amerikai támadó kezdte a gólgyártást, akinek a 6. és a 14. percben szerzett góljaival a Luis Figo-alapítvány 2-1-re legyőzte a Ronald McDonald-alapítvány csapatát a portugáliai Faróban. A mérkőzésen egyébként Huszti Szabolcs is pályára lépett, aki több mint 20 percet játszhatott Figóék ellen.

Az ötszörös aranylabdás Ronaldo akkoriban még csak bontogatta a szárnyait Manchesterben. A portugál cselgép a gálameccset megelőző évben írt alá a Unitedhez a Sportingtól 12,24 millió fontért, ezzel akkoriban a legdrágább tinédzser futballista lett a szigetországban. A többi pedig már történelem.

Ennek ellenére a brazil Ronaldónak valószínűleg fogalma sem volt még arról, hogy ki az a fiatal játékos, akivel már akkoriban összehasonlítgatták a neve alapján.

LUIS FIGO-ALAPÍTVÁNY - RONALD MCDONALD ALAPÍTVÁNY 2-1 (2-0)

Faro, Algarve-stadion, 15 ezer néző.

Gólszerzők: Ronaldo (6., 14.), illetve Jesztrovics (60.)

Luis Figo-alapítvány: Ricardo - Abel, Fernando Couto, Mark Fish, Miguelito - Kleberson, João Moutinho, Figo, Alan Smith - Nano, Ronaldo.

Játszottak még: el-Maktum, Vrizasz, Bruno Vale, Neca, José Pedro, Oceano, Alfredo Esteves, Lalas, Geremi, Ronald de Boer, César, Vasco Faísca, Idalécio, Vidigal, Neca, Webo, Valdo, João Ricardo, Michael Kreek, Pinheiro, Meyong, Fábio Felício, Dimas. Edzők: Humberto Coelho és Carlos Queiróz.

Ronald McDonald-alapítvány: De Sanctis - Abel Xavier, Van der Gaag, Radebe, Negro - Mijatovics, Borja, Christiano Ronaldo Richardson - S. Arveladze, Defoe.

Játszottak még: Fletcher, José Gomes, Alfonso, Manuel José, Fortin, Pennant, Fran, Rogério Matias, Hélder, Davids, Jesztrovics, Carlos Martins, Djalminha, Hamidou, Nélson, Kranjcar, Paulo Adriano, Acimovic, Almekhain, Huszti, Cátia Cerqueira. Edzők: José Couceiro, Bobby Robson.

Forrás: givemesport

Borítókép: Youtube/Hris7owComps

Sport365.hu - Kitalálja melyik csapattárs adta a legtöbb gólpasszt Messinek és Ronaldónak?

Azt már sokan, sok helyen megénekelték, mennyire zseniális játékos Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. De vajon ki volt a leghatékonyabb segítsége a két klasszisnak? Messi és Ronaldo évek óta a rivaldafényben van, ám azok a játékosok sokkal kevesebb figyelmet és dicséretet kapnak, akikre támaszkodhatnak, és akik kiszolgálják őket.

Videók