A Top10 leghűségesebb focista Európában

Túlnyomórészt német és spanyol csapatok játékosai a listán.


 A modern labdarúgás folyamatosan változó világában a klubhűség ritka jelenséggé vált. A CIES Football Observatory adatai - amelyeket Valentin-napon hoztak nyilvánosságra - bemutatják a tíz leghűségesebb férfi labdarúgót Európa öt legjobb bajnokságában.

A csúcson Thomas Müller áll, aki 16 szezont szentelt életéből a Bayern Münchennek. A támadó 12 Bundesliga-címmel, két Bajnokok Ligája-győzelemmel és egy vb-címmel az egyik legkitüntetettebb játékosként a listán.

A csúcson vele osztozik a német hátvéd, Tony Jantschke, aki 16 szezonon keresztül volt a Borussia Mönchengladbach egyik alapembere.

A harmadik és negyedik helyet az Athletic Bilbao duója, Iker Muniain és Oscar de Marcos foglalják el, mindketten 15 szezonon keresztül viselték a piros-fehér mezt.

Érdekesség, hogy a listán egy ember képviseltette magát a Premier League-ből, aki nem más, mint Seamus Coleman, aki 14 szezont húzott már le az Evertonnál. Az olaszok hűsége azonban nem testül meg a ranglistán, ugyanis egyetlen Serie A játékos sem szerepel rajta.

Teljes lista:

1: Thomas Muller (Bayern München), 16 szezon

2: Tony Jantschke (Borussia Mönchengladbach), 16 szezon

3: Iker Muniain (Athletic Bilbao), 15 szezon

4: Oscar de Marcos (Athletic Bilbao), 15 szezon

5: Koke Resurreccion (Atletico Madrid), 15 szezon

6: Patrick Hermann (Borussia Mönchengladbach), 14,5 szezon

7: Seamus Coleman (Everton), 14 szezon

8: Nacho Fernandez (Real Madrid), 13,5 szezon

9: Sergi Roberto (Barcelona), 13,5 szezon

10: Manuel Neuer (Bayern München), 13 szezon

Fotó: Roland Krivec/DeFodi Images via Getty Images

 

Videók