A szurkolók megszavazták a futballtörténelem 10 legtúlértékeltebb edzőjét

Meglehetősen vitatható a lista.


A szurkolók megszavazták a futballtörténelem legtúlbecsültebb edzőit. Az eredmény meglehetősen vitatható, hiszen napjaink legjobb trénerének számító Zinedine Zidane, Jürgen Klopp és Pep Guardiola is szerepel a tízes listán.

A TheTopTens olvasói a Manchester City menedzserét, Pep Guardiolát szavazták meg a leginkább túlértékelt edzőnek. A 49 éves spanyol szakember trófeagyűjteménye és a listán elfoglalt helyezése alighanem ellentmondásos, hiszen edzői karrierje során eddig 29 trófeát zsebelt be. Ráadásul mindezt 11 év alatt érte el. Nem csoda, hogy világszerte az egyik legjobb edzőnek tekintik. Úgy tűnik azonban, hogy a szurkolókat egyelőre nem győzte meg kiváló edzői kvalitásairól. Ennek egyik oka az lehet, hogy sikereit a Barcelona és a Bayern München edzőjeként érte el.A katalán gárdával kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, továbbá három bajnoki címet is begyűjtött és két alkalommal a Spanyol Kupát is elhódította. A hazai színtéren való dominanciát Németországban is sikerült megismételnie, mielőtt a München menedzseri székét a Cityére cserélte.


A TheTopTens.com arra kérte az olvasóit, hogy szavazzák meg minden idők legtúlértékeltebb menedzsereit. Az eredmény meglehetősen vitatható.

Megdöbbentő, hogy Guardiola mögött az Arsenal legendás trénere, Arsene Wenger végzett a második helyen. A 70 éves francia szakember a trófeák tekintetében az Arsenal legsikeresebb edzője. 22 éven át irányította az ágyúsokat, ezzel toronymagasan ő a leghosszabb ideig dolgozó edző a londoni klubnál, amellyel három bajnoki címet, valamint hét FA-kupát és hét angol Szuperkupát nyert. Emellett Wenger az egyetlen menedzser a Premier League-ben, aki veretlenül végzett az első helyen: a 2003–2004-es idényben az Arsenal egyszer sem kapott ki a PL-ben.


(Kép: Adam Davy/PA Images via Getty Images)

A lista képzeletbeli dobogójának harmadik fokára a Tottenham korábbi trénere, Mauricio Pochettino állhat fel, akit gyakran kritizáltak, mert menedzserként rendre meg kellett elégednie a második hellyel. A Spurst 2015-ben a Ligakupában, tavaly pedig a Bajnokok Ligájában vezette a döntőig, de mindkétszer alulmaradt a fináléban. Emellett zsinórban háromszor dobogós lett a Premier League-ben. 2016-ban és 2018-ban bronzérmet ünnepelt a csapattal, 2017-ben pedig a Chelsea mögött végzett másodikként. Az argentin szakember 293 tétmérkőzésen irányította a csapatot, mérlege 160 győzelem, 60 döntetlen és 73 vereség.


(Kép: Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

A 48 éves argentin szakember novemberben menesztették az észak-londoni együttes éléről, helyére pedig José Mourinho nevezték ki. A sors fintora, hogy a portugál edző a listán is Pochettinót követi, így az utóbbi évtizedek egyik legellentmondásosabb edzője az előkelő negyedik helyen zárt.

A top 10-es ranglistán olyan nagyszerű edzők szerepelnék még egyébként, mint a Liverpoollal bajnoki címet, tavaly pedig Bajnokok Ligáját nyerő Jürgen Klopp, vagy épp Zinedine Zidane, aki idén 2017 után vezette ismét bajnoki címre a Real Madridot.


(Kép: Denis Doyle/Getty Images)

Íme, a tíz edző, akiket a legtúlértékeltebbnek tartanak a szurkolók:

10. Claudio Ranieri


(Kép: Alessandro Sabattini/Getty Images)

9 . Rafa Benítez


(Kép: Catherine Ivill/Getty Images)

8. Antonio Conte


(Kép: Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

7. Jürgen Klopp


(Kép: Shaun Botterill/Getty Images)

6. Zinedine Zidane


(Kép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

5. Ronald Koeman


(Kép: TF-Images/Getty Images)

4. José Mourinho


(Kép: Stu Forster/Getty Images)

3. Mauricio Pochettino


(Kép: Justin Setterfield/Getty Images)

2. Arsene Wenger


(Kép: Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

1. Pep Guardiola


(Kép: James Williamson - AMA/Getty Images)

Ön szerint ki a legtúlértékeltebb tréner? Írja meg nekünk kommentben!

Forrás: sportbible

Kép: Getty Images

Sport365.hu - A futballtörténelem 10 legtúlértékeltebb labdarúgója

A legendás brazil Pelét választották minden idők legtúlértékeltebb labdarúgójának. A szurkolók a közel múltban számos alkalommal és módon próbálták meg összehasonlítani a múlt és a jelenkor legnagyobb labdarúgóit. Számos futball szerető ember szerint például Pelé minden idők legjobb labdarúgója, azonban a Football365 összeállított egy listát, amelynek élén a háromszoros világbajnok áll.

Sport365.hu - A szurkolók megszavazták a futballtörténelem 30 legjobb szabadrúgáslövőjét

Antônio Augusto Ribeiro Reis Junior, vagy ismertebb nevén Juninho Pernambucano végzett annak a listának az élén, amelyen a futballszerelmesei szavazhattak, méghozzá a futballtörténelem legjobb szabadrúgáslövőire. A 45 éves brazil klasszis hihetetlen technikával tudta ellőni a labdát, ami után egészen elképesztő röppályát írtak le a szabadrúgásai.

Videók