A szurkolók dönthetnek a kapus sorsáról

Ilyen a labdarúgás 2020-ban…


Egy meglehetősen bizarr, ám forradalmian új ötlettel állt elő egy skót futballklub, ugyanis a vezetőség úgy döntött, megengedi a szurkolóknak, hogy egyik legjobb játékosuk sorsáról döntsenek.

A skót labdarúgó bajnokság első osztályában szereplő Livingston FC nem mindennapi bejegyzést tett közzé a hivatalos Twitter-csatornáján, mivel a drukkereknek lehetőségük van megszavazni a csapat kapusának, Gary Maley-nek a jövőjét, akinek a szerződése május 31-én jár le.

A szurkolók tehát megszavazhatják, hogy a klub kínáljon neki új szerződést, vagy sem. A forradalmian új ötletre egyébként abszolút vevők a skót emberek, ugyanis már több mint 145 ezren tették le a voksukat.

Livingston FC on Twitter

| Quite possibly a football first but we're giving you the chance to decide on the future of goalkeeper @Maley1Gary. With his contract expiring next month, we're leaving it in the hands of the fans as to whether or not we offer "Stretch" an extension. Stay or go - you decide!

Jelenleg a szavazók 68,6%-a szeretné, hogy a klub megtartsa a 37 éves hálóőrét és csupán a szavazatok 31,4%-a szól a távozás mellett. Szavazni már csak egy napig tudnak a Livingston szimpatizánsai.

Az újszerű módszer egyébként meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült a rajongók körében, akik közül páran megkérdőjelezték a jogszerűségét. Azonban voltak, akik viccesnek találták, többek között Maley csapattársa, Marvin Bartley, aki tréfásan arra kérte a szurkolókat, hogy hagyják abba a szavazást, hogy a kapus távozhasson.

Marvin Bartley on Twitter

@LiviFCOfficial @Maley1Gary 100% he goes, can't push forward as a club with 'players' like him! Bye big man, look after yourself

Forrás: sportbible

Kép: Facevook/Livingston FC

Videók