"A mi célunk, hogy a saját legjobbunkat nyújtsuk"

A tisztes helytállás San Marino célja.


Elsősorban a tisztes helytállás a célja San Marino labdarúgó-válogatottjának a pénteki, magyarok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

"Olyan csapat ellen, mint a magyar, nem lehet túlzott elvárásokat megfogalmazni. A mi célunk, hogy a saját legjobbunkat nyújtsuk" - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Franco Varrella szövetségi kapitány, aki szerint már az is szép eredmény lenne, ha a miniállam nemzeti együttese például tíz labdaszerzést fel tudna mutatni.

Az olasz szakvezető az egész selejtezősorozatot illetően kifejtette, azt sikerült elérniük, hogy "amíg van a tankban benzin", azaz az első félidőben méltó ellenfelei legyenek a jobb riválisoknak.

Varrella kifejezetten méltatta a Puskás Arénát, valamint névadóját, az Aranycsapat legendás kapitányát, akiről úgy vélekedett, hogy "személye messze túlmutat a futballon". Szintén dicsérte honfitársát, Marco Rossit. Úgy vélte, a magyar csapat szakvezetője megérdemelten kapott sok elismerést, munkájának gyümölcse pedig már jövőre érezhető lesz a Nemzetek Ligájában.

A középpályás Fabio Tomassini arról beszélt, hogy nagyon szeretne már betalálni a válogatott színeiben, mert a testvérének, Davidnek idén ez összejött a Koszovó elleni barátságos találkozón. Azt ugyanakkor megjegyezte, számára már az is nagy részsiker lenne, ha egy-egy párharcot sikerülne megnyernie a magyar játékosok ellen.

A magyar válogatott pénteken 20.45-től fogadja a pont nélkül sereghajtó San Marinó-i csapatot. A csoportban negyedik helyen álló magyaroknak már csak matematikai esélyük van a vb-részvétel kiharcolására.

Borítókép: Koszticsák Szilárd/MTI 

Videók