A Marca összeállította a "tökéletes támadót"

A képzeletbeli játékos alighanem megállíthatatlan lenne a pályán.


Vajon ki a valaha volt legjobb csatár?

A legtöbb futballszerető ember erre a kérdésre alighanem azonnal rávágná, hogy Cristiano Ronaldo. Ugyanakkor ott van Lionel Messi is, aki vitathatatlanul a valaha volt legtehetségesebb labdarúgó. És akkor még nem is esett szó az „igazi” Ronaldóról, aki meghatározó alakja a sportágnak.

A kicsit idősebb generáció számára pedig minden bizonnyal Alfredo di Stefano, Puskás Ferenc, Pelé vagy Gerd Müller számít a legnagyobbnak.

Ráadásul lehetne még folytatni sort, de az a helyzet, hogy minden korszaknak megvan a maga klasszisa, aki a legjobb támadónak számított. Szinte lehetetlen megállapítani, hogy ki minden idők legjobbja, mivel nehéz a korszakos zseniket összehasonlítani. Éppen ezért a Marca úgy döntött, hogy megoldja ezt a problémát és megalkotja a „tökéletes csatárt”.

Teljesítmény - Ronaldo Nazario
Indoklás: "A brazil Ronaldo egyedülálló játékos volt, szinte megállíthatatlan. Nincs még egy játékos, aki ilyen gyorsaságra lett volna képes és a büntetőterületen belül."


(Kép: Denis Doyle/Getty Images)

Sebesség - Jamie Vardy
Indok: "Jamie Vardynak kulcsszerepe volt a Leicester City hihetetlen bajnoki címében. Olyan gyors a labdával, akár egy agár."


(Kép: Hannah Fountain - CameraSport via Getty Images)

Elegancia - Marco van Basten
Indok: "Olyan volt, mint egy balerina a büntetőterületen belül. Páratlan képességű labdarúgó volt, aki a magassága ellenére rendkívül jól bánt a labdával és a rúgótechnikája is kimagasló volt."


(Kép: Alessandro Sabattini/Getty Images)

Bal láb - Lionel Messi
Indok: "Egy tökéletes támadónak pont olyan a bal lába, mint Messinek. Számos szabadrúgásnál, cselnél és gólhelyzetnél megvillantotta már azt a balost. Vitathatatlanul a világ legjobb bal lába."


(Kép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Jobb láb - Kylian Mbappé
Indok: "A francia támadó közel olyan gyors, mint Ronaldo Nazario, de ami igazán különlegessé teszi őt, az a jobb lába."


(Kép: Aurelien Meunier - PSG/PSG via Getty Images)

Fej - Carlos Santillana
Indok: "A Real Madrid egykori labdarúgója, Carlos Santillana a futballtörténelem egyik legjobban fejelő játékosa."


(Kép: Karl Staedele/picture alliance via Getty Images)

Tudatosság - Gerd Müller
Indok: "Azt mondják, hogy Müller soha nem szerzett szép gólt, viszont annál többet igen. Egy csatárnak pedig alighanem ez a legnagyobb érdeme. A Nemzet bombázóját minden idők egyik legjobb támadójának tartanak. A legendás német
gólzsák hétszer szerzett gólkirályi címet."


(Kép: Pressefoto Ulmer\ullstein bild via Getty Images)

Gólszerzési ösztön - Gary Lineker
Indok: "Az 1986-os világbajnokság gólkirálya egészen egyszerűen a „tizenhatos ragadozója” volt."


(Kép: David Cannon/Allsport/Getty Images)

Személyiség - Cristiano Ronaldo
Indok: "Cristiano Ronaldo mindig tudja, hogyan rázza fel a csapatát. Ő egy igazi vezéregyéniség, de képes egyedül is meccseket eldönteni."


(Kép: Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images)

Szerintünk talán Mbappét kellett volna a sebesség kategóriába választani, ha már ő lett a világ leggyorsabb labdarúgója.

Illetve kissé furcsa, hogy Pelét kihagyták a spanyol újság szerkesztői. A háromszoros világbajnok alighanem megérdemelte volna, hogy összemixeljék a többi játékossal. Mi úgy gondoljuk, hogy Pelé jobb lábát érdemes lenne kicserélni Mbappé jobb lábával, már csak abból az indokból is, mert a brazil legenda több mint 1000 gólt szerzett vele karrierje során.


(Kép: Robert Riger/Getty Images)

Ezt az apróságot leszámítva azonban valóban figyelemreméltó az összeállítás. Valószínűleg ez a képzeletbeli játékos megállíthatatlan lenne a pályán.

Ha szívesen olvas focisztorikat, érdemes megnézni ezt a posztunkat és játszani a könyvért! 

Forrás: givemesports

Kép: Getty Images

Videók