A Leeds United a Barcelonából igazolna - sajtóhír

Élénken érdeklődnek a mellőzött védő iránt.


Sajtóhírek szerint élénken érdeklődik a Leeds United a Barcelona védője, Oscar Mingueza iránt.

A Leeds United sorozatban egymást követő két mérkőzését nyerte meg a Norwich City illetve a Wolverhampton ellen, amivel hét pontos előnyben vannak a kiesést jelentő pozíciótól.

A 2001-ben Bl elődöntős csapat az előző idényben a kilencedik helyet szerezte meg a Premier League-ben, még Marcelo Bielsa irányítása alatt.

Az idei szezonban a sérülések sorozata oda vezetett, hogy a csapat várakozáson alul teljesít, majd egy négymeccses vereségsorozat után menesztették Marcelo Bielsa vezetőedzőt, helyére pedig a Leipzig korábbi edzője, Jesse Marsch érkezett.

A csapat védekezése azonban továbbra is ingatag, 67 gólt kaptak az idei szezonban, ami a legtöbb.

A sport.com portál állítása szerint a Leeds United szeretné megszerezni a Barcelona védőjét Oscar Minguezát, aki összesen 61 alkalommal lépett pályára a katalán csapatban, az idei szezonban azonban „csak” 13-szor.

A 22 éves védőnek nincs sok nemzetközi tapasztalata, de rendkívül tehetséges, a Leeds United számára ideális választásnak tűnik.

Amióta Xavi Hernandez a Barcelona edzője, Mingueza alig kap játéklehetőséget a katalán kklubban, így nagyon könnyen elképzelhető egy váltás. Ráadásul a szerződése a nyáron lejár, így olcsón kerülhet az angol csapathoz.

Azonban az is lehet, hogy egy csereüzlet következtében fog a Leedshez kerülni.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Raphinha a Barcelonában folytatja.

Borítókép: GettyImages 
Forrás: teamtalk.com

Videók