A FIFA tanácskozást tart a kétévenkénti vb rendezéséről

Az ötletet többen bírálták.


A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) december 20-án tanácskozást rendez a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről.

Az időpontot Gianni Infantino FIFA-elnök jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

A négy helyett kétévenkénti vb-rendezés Infantino forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk.

Bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, továbbá az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások.

A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság adott hangot aggodalmának.

Az elnök szerdán elmondta, az a célja, hogy mindenkit azonos nevezőre hozzon, vagyis teljes egyetértés és összefogás legyen a témában, bár elismerte, hogy jelenleg heves viták folynak az ügyben.

A német szövetség (DFB) vezetői eközben azt állítják, Infantino már rájött, hogy nincs értelme erőltetnie a tervet az európai klubok és szövetségek komoly ellenállása miatt.


Borítókép: Facebook.com/ Gianni Infantino 

Videók