"A 2020-as Eb igazi hősei"

Díjat kapott Simon Kjaer és az Eriksent megmentő orvosok.


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi közlése szerint idén a Christian Eriksen életét megmentő orvosi csapat, illetve a dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kapja az elnöki különdíjat.

"A 2020-as Eb igazi hősei" - így jellemezte az elismerésben részesülőket Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

Eriksen június 12-én a kontinensviadal csoportkörében a Finnország elleni mérkőzés első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét.

Kjaer elsők között érkezett társához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az orvosi segítség érkezésekor társait összefogva körbeállták Eriksent, hogy a kamerák és a fotósok kereszttűzétől elállják az utat.

Az Internazionale futballistáját sikerült újraéleszteni.

A 29 éves futballistát az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Pályafutása folytatása egyelőre kétséges, mivel Olaszországban eltilthatják a játéktól, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben.

Borítókép: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Videók