2014-ben sokan kinevették a Ronaldónak feltett kérdése miatt, hat évvel később...

Mesébe illő Ryota Iwaoka története.


Valóra váltotta álmát az a labdarúgó, akit 2014-ben Cristiano Ronaldo vett védelmébe.

2014-ben Ryota Iwaoka kivételes lehetőséget kapott. A fiatal focista interjút készíthetett a korszak egyik legjobbjával, Cristiano Ronaldóval. A japán fiú sokat készült a találkozóra, és kérdéseit az ötszörös aranylabdás anyanyelvén fogalmazta meg.

„Jó napot, a nevem Ryota. Az az álmom, hogy futballista legyek, és hogy legnagyobb örömömre egy nap veled játszhassak. Mit kell tennem, hogy elérjem ezt a célt?" – tette fel portugálul a kérdést az akkor mindössze 12 éves fiú.

A portugálul elmondott mondatok azonban a közönségből nem a megfelelő reakciót váltották ki, sokan nevetni kezdtek a gyerkőcön. Ronaldo ekkor dühösen fordult a nézők felé.

„Miért nevetnek? Miért? Jól beszél portugálul, nagyon jól. Örülnünk kell, mert nagyon igyekszik” – mondta a közönséghez fordulva.

Ettől a pillanattól fogva Ryota nem engedte, hogy bármi elvegye a kedvét és jó hangulatban beszélgetett tovább Ronaldóval.Kérdésére a sztárjátékos azt felelte, hogy a profivá válás hitet és erőfeszítést igényel, és hogy soha nem szabad elhalasztani a lehetőségeket.

A portugál szavai pedig minden bizonnyal betaláltak a kisfiúnál, mivel hat évvel később Ryota csapatát a Yamanashi Gakuint vezetve megnyerte az All Japan High School Soccer Tournament-et. A torna Japán legrangosabb 18 éven aluliak számára kiírt bajnoksága.
Néhány nappal a trófea elhódítása után a japán labdarúgó a közösségi oldalán reagált a történtekre, és elárulta Ronaldo tanácsai mindvégig ott visszhangoztak a fejében.


„Meg tudtam nyerni a bajnokságot. Az elmúlt néhány évben, különösen ebben az utolsóban, sok fájdalmam volt. Mégis volt egy ember, aki támogatott, és ő itt volt. Nagyon boldog vagyok, hogy nekem vannak a legjobb barátaim az ország minden részéről. Köszönöm a hatalmas támogatást!” – írta akkor.

 

Borítókép:

Videók