106 éves rekordot döntött meg a brazil csodagyerek

Ünneplésével pedig Haaland előtt tisztelgett.


A brazil csodagyerek, Endrick ismét tett róla, hogy a lehető legtöbb európai klub radarjára felkerüljön.

Az európai topklubok nagy része felkapta a fejét a mindössze 16 éves Endrick Felipe Moreira de Sousára, a hír hallatán, hogy a brazil játékos a 20 éven aluliak számára megrendezett sorozatban 169 meccsen 165 gólig jutott a Palmeiras színeiben.

A fiatal tehetség az elmúlt napokban tovább bővítette eredményei listáját, amikor mindössze 16 éves, 3 hónapos és 4 napos korában gólt szerzett a Palmeiras elsőszámú csapatában. Ezzel Heitor 106 éves rekordját döntötte meg, aki ugyanezt a mérföldkövet 16 évesen, 11 hónaposan és 14 naposan érte el.


A Palmeiras szerdán este az Athletico Paranaense otthonában lépett pályára. Az idegenben játszó klub 1-0-ra vesztésre állt, amikor a Palmeiras vezetőedzője, Abel Ferreira úgy döntött, beküldi Endricket. A fiatal tehetség élt a lehetőséggel és gólt szerzett csapatának, amely aztán 3-1-re győzte le ellenfelét.


A találata után Endrick a Manchester City szupertehetsége, Erling Haaland előtt tisztelgett. A brazil csodagyerek a norvég gólöröméhez hasonló pózba vágta magát, majd a pillanatról készült fotót közösségi oldalán is megosztotta, bejegyzésében gondosan megjelölve Haalandot.


Az ifjú tehetség ezzel a góllal ismét bebizonyította, hogy nem véletlen áll sorba a kegyeiért fél Európa, köztük a PSG, a Real Madrid és a Barcelona.

Borítókép: Heuler Andrey/Getty Images

 

Videók