"Toni Kroos felett eljárt az idő"

Uli Hoeness szerint visszaütött a németeknek a veterán játékos szerepeltetése.


Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke szerint a válogatottságtól visszavonult Toni Kroosnak "már nincs helye a labdarúgásban".

A 69 éves, játékosként világ- és Európa-bajnok Hoeness vasárnap úgy vélekedett, a részben budapesti rendezésű kontinenstornán a német válogatott egyik problémája az volt, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány kétségbeesetten erőltette Kroos játékát, ezért átállt a háromvédős taktikára.

Hangsúlyozta, hogy nagyra értékeli Kroost és Löwöt is, de a taktikai módosítások "teljesen visszaütöttek". Szerinte a csapat félve játszott az Anglia elleni nyolcaddöntőben. Megjegyezte, hogy Kroos az egész meccsen nem lépte át a középkört.

"Eljárt az idő a játékmódja felett" - mondta Hoeness, aki a túl sok keresztpassz miatt kritizálta a Real Madrid középpályását.

A németek a csoportkörben 1-0-ra kikaptak a világbajnok franciáktól, 4-2-re legyőzték az előző Európa-bajnokságon aranyérmes portugálokat, majd 2-2-es döntetlent játszottak a magyarokkal Münchenben. A londoni nyolcaddöntőben 2-0-ra kikaptak Angliától, három nappal később a világbajnok Kroos bejelentette, hogy 106 meccs után visszavonul a válogatottságtól.

Borítókép: twitter.com/tonikroos

Videók