Spalletti: Azért megyünk Németországba, hogy megvédjük a címünket

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya év eleji interjújában megnevezte azokat a fiatal játékosokat, akik ott lehetnek majd az Eb-re készülő keretben.


A 2023 augusztusában kinevezett Luciano Spalletti idén először adott interjút a Rai 2 számára, amelyben visszatekintett a selejtezőre, de említést tett a jövőre is.

„A 2024-es tornára történő kijutásunk olyan, mint egy hang, amely szólt a gödör aljáról, ahová beleestünk, és azt kiáltotta a világnak, hogy mi is itt vagyunk, és hogy erősebbek vagyunk, mint valaha” – mondta a kapitány.

„Az sikeres kvalifikáció lehetővé teszi számunkra, hogy Németországba utazzunk, hogy megvédjük a 2021-ben megnyert címünket, de még rengeteg munka vár ránk” - tette hozzá. Spalletti kiemelte, hogy követi és elemzi a játékosokat, és kifejtette, milyen tervei vannak Olaszország jövőjével kapcsolatban az Európa-bajnokság évében.

„Az én feladatom, hogy utánanézzek, megfigyeljek és kiderítsek mindent, ami ünneplésre késztetheti az embereket. Olyan játékosok tűntek fel, mint Kayode, Ranieri, Koleosho és Casadei. Egy ideje már követjük őket. Bove biztos, és Lucca viselkedése is tetszett az utóbbi időben. Ott van még Prati és Calafiori is. Utóbbi biztos a védelem közepén és a bal oldalon, és készen áll a válogatottra” – árulta el.

A jobboldali védő Michael Kayode (19) és a hátvéd Luca Ranieri (24) a Fiorentina játékosa, Luca Koleosho (19) a Burnley szélsője, Cesare Casadei (20) a Chelsea középpályása, Edoardo Bove (21) a Roma mezét viseli, a védő Riccardo Calafiori (21) a Bolognát, a középpályás Matteo pedig a Cagliarit erősíti.

Olaszország Horvátországgal, Spanyolországgal és Albániával szerepel egy csoportban a nyári Eb-n.

Borítókép: Domenico Cippitelli/NurPhoto via Getty Images

Videók