Ronaldo, Pogba és Locatelli – Az UEFA figyelmeztetett

A szponzorokkal kötött megállapodások szerves részét képezik a torna lebonyolításának.


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felhívta a részben budapesti rendezésű kontinensviadalon szereplő csapatok figyelmét arra, hogy vannak bizonyos kötelezettségiek a torna szponzorai felé.

Az UEFA reakcióját elsősorban Cristiano Ronaldo esete váltotta ki: a portugál klasszis a magyarok elleni, keddi csoportmérkőzést felvezető hivatalos sajtótájékoztatón eltett az asztalról két üdítős üveget, majd felhívta a figyelmet a víz fogyasztására a szénsavas termékkel szemben. Egy nappal később a - magyarokkal ugyancsak azonos csoportban szereplő - franciák középpályása, a muszlim vallású Paul Pogba döntött úgy, hogy nem hajlandó egy üveg sörrel maga előtt válaszolni az újságírók kérdéseire.

Sport365.hu - Ronaldo jelenete nagy lavinát indított el

Úgy tűnik a Crsitiano Ronaldo a közösségi médiában port kavaró sajtótájékozatós jelenete nagy hatást gyakorolt az Eb-n játszó labdarúgókra. A portugál klasszis még a magyarok elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatót tette emlékezetessé azzal, hogy az elé kihelyezett kólát eltolta maga elől, majd egy palack vízzel a kezében mindenkit arra bíztatott, hogy inkább azt igyák, mint a cukros üdítőt.

Az UEFA most emlékeztett rá, hogy a szponzorokkal kötött megállapodások szerves részét képezik a torna lebonyolításának, ráadásul biztosítják a futball fejlődését is, beleértve az ifjúsági és a női programokat.

Borítókép: Dan Istitene/Getty Images

Videók