Ronaldo-gól, kellemetlen svéd vereség, drámai skót pontmentés

Montenegró győzött, lesz tétje a vasárnapi meccsnek – körkép a csütörtöki selejtezőkről.


A bolgár-magyar (2 – 2) mérkőzésen kívül hét további Eb-selejtezőt rendeztek november 16-án. A legnagyobb meglepetést Azerbajdzsán aratta, a már kijutó skótok majdnem kikaptak Georgiában.

Az már korábban eldőlt, hogy a svéd válogatott egyenes ágon biztosan nem jut ki a németországi kontinenstornára, arra azonban kevesen számítottak, hogy Azerbajdzsántól három-nullra kapnak ki. A hazaiak már a hatodik percben kettővel vezettek, ugyan a második félidő elején megfogyatkoztak, a 89. percben meglőtték a harmadikat is.

Spanyolország a kontinenstorna egyik esélyeséhez méltóan, 28 perc alatt lerendezte a ciprusi mérkőzést Lamine Yamal, Oyarzabal és Joselu talált be, Pileas csak szépíteni tudott a második félidőben.

A szintén biztos résztvevő Ausztria kettő-nullra nyert Észtországban, és ha a belgák nem verik meg az azerieket, csoportelsők lesznek. A skótok is ott lesznek a nyári kontinenstornán, ám a Khvicha Kvaratskhelia vezette georgiaiak majdnem megtréfálták őket, Lawrence Shankland a hosszabbításban mentette 2 – 2-re.

Portugália továbbra is hibátlan, Cristiano Ronaldo és Joao Cancelo rúgott egy-egy gólt Vaduzban, Ramos találatát les miatt nem adták meg. Hiába nyert a bosnyákok ellen 4 – 1-re a luxemburgi együttes, a szlovákok fordítottak Pozsonyban az izlandiak ellen, 4 – 2-es sikerükkel megváltották jegyüket Németországba.

A magyar válogatott vasárnapi ellenfele, Montenegro legyőzte kettő-nullra Litvániát, ezzel két pontra megközelítette a szerbeket. Ha legyőznek bennünket, miközben Bulgária megveri idegenben Mitrovicsékat, megelőznék déli szomszédainkat.

Borítókép: Daniela Porcelli/Eurasia Sport Images/Getty Images

Videók