Meg kell állítani a gyűlöletet és ti nem tesztek eleget

Brutális gyűlöletözön zúdult a játékosra. Az Arsenal fiatalja reagált az őt ért zaklatásokra.


Az Arsenal játékosa, Bukayoko Saka közösségi oldalán reagált azokra a támadásokra, amelyek az elveszített Európa-bajnoki döntő után érték őt, miután kihagyta az utolsó tizenegyest.

Az angolokat az utolsó büntető előtt a kapus Jordan Pickford tartotta mérkőzésben, miután az olasz Jorginho az azurrik utolsó büntetőjét a kapufára lőtte. A döntő legutolsó büntetőjét az Arsenal játékosa lőtte, amivel egyenlíthetett volna Anglia, de Saka lövését Donnarumma kivédte, így Olaszország megnyerte az Európa-bajnokságot.

 

Sport365.hu - A fiatalok voltak a feláldozhatóak - A rutinos olaszok az Európa-bajnokok

Olaszország a selejtezőket is beleszámítva veretlenül jutott be a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe, míg az angolok a selejtezősorozatban kaptak ki legutóbb. A Wembley Stadionban sorra kerülő finálé mindkét résztvevője öt győzelemmel és egy döntetlennel menetelt végig a kontinenstornán. A 2.

 

A 19 éves Bukayoko Saka számára megalázó pillanat volt, amikor értesült arról, hogy őt és társait rasszista támadások érik a közösségi médiában.

Pár nappal az elveszített döntő után Saka egy megható Twitter üzenetet tett közzé.

„Néhány napig elhanyagoltam a közösségi médiát, hogy a családommal tölthessek egy kis időt és az elmúlt hetek eseményeit átgondoljam.

Ebben az üzenetben nem fogom tudni elmondani, mennyire hálás vagyok minden szeretetért, úgy érzem köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki támogatott.

Megtiszteltetés volt számomra, hogy része lehettem az angol válogatottnak, hálás vagyok mindazért, amit tanulhattam a többiektől. Az, hogy segítettem a nemzeti csapatnak elérni, hogy 55 év után ismét ott legyünk egy világesemény döntőjében, hogy láthattam a családomat a lelátón, felfoghatatlan.

Nem tudom szavakkal leírni, hogy mennyire csalódott voltam az eredmény, illetve a kihagyott büntetőm miatt. Nagyon szerettem volna, hogy megnyerjük a döntőt. A mérkőzés utáni reakcióm mindent elmond, úgy éreztem cserben hagytalak benneteket.
Egy valamit azonban biztosan megígérhetek:

Nem fogom hagyni, hogy a keserűség, vagy az elszenvedett gyűlölködés megtörjön.

Mindazoknak, akik kiálltak értem, akik szívhezszóló üzeneteket küldtek nekem és a családomnak végtelenül hálás vagyok. 

A futballnak erről kéne szólnia. A szenvedélyről. Különböző korú, nemű, vallású, fajú, hátterű emberek együtt ülnek fel a fociünnep hullámvasútjára.

Azok, akik mellettem állnak szívhez szóló üzeneteket küldtek, támogatásukról biztosítottak engem és a családomat.
Nagyon hálás vagyok nekik.

A futballnak szenvedélyről kellene szólnia, nem faji, vallási, etnikai megkülönböztetésről.

Nem hagyhatom szó nélkül a közösségi médiában lévő üzeneteket. Most az Instagram, Twitter Facebook oldalakhoz szólok.

Nem szeretném, hogy egyetlen gyerek is olyan bántó üzeneteket kapjon amelyeket, Marcus, Jadon, vagy én kaptam.

A lövés után rögtön tudtam, hogy milyen bántó üzeneteket fogok kapni. Szomorú valóság, hogy a közösségi média hatalmas cégei nem tesznek eleget, hogy kiszűrjék ezeket az üzeneteket.

Nincs helye gyűlöletnek a futballban vagy a társadalom bármely területén.

A szeretet mindig győzni fog"

- Bukayo Saka -

 

 

Borítókép: Facebook.com/ Bukayoko Saka 
Forrás: Givemesport.com 

Sport365.hu - "Lehet kritizálni a teljesítményemet, mert nem ment be a büntető, de soha nem kérek bocsánatot, azért aki vagyok"

Marcus Rashford, Jadon Sancho és Bukayo Saka miután az Európa bajnokság döntőjében a tizenegyespárbajban rontottak, faji megkülönböztetés áldozatává váltak a közösségi médiában. Rashford esetében azonban még ennél is súlyosabb dolog is történt. Tönkretettek valami nagyon szépet, nagyon nemeset.

Videók