Már a torna előtt egy hiányzó a németeknél

A hétvégi pihenő után foghíjasan kezdte meg a munkát a Nationalelf


A magyar válogatott csoportellenfelének, a német együttesnek a játékosai hétvégére pihenőt kaptak, onnan azonban „biztonsági” okokból nem tért vissza Aleksandar Pavlovic, akinek már márciusban is baj volt a mandulájával, amit akkor nem vetetett ki és most újra begyulladt. Így egyelőre kérdés, hogy a beteg futballistával mikor lehet ismét teljes a csapat.

A Bayern München középpályására így nem, de a Dortmund játékosára számíthat majd a szövetségi kapitány. Niclas Füllkrug ugyanis cáfolta, hogy sérült lenne. A csatár csereként lépett pályára a görögök ellen 2-1-re megnyert pénteki előkészületi összecsapáson, és sajtóértesülések szerint fájlalta a térdét.

"Jól vagyok, nem tudom, honnan származik ez az információ. Harmincegy évesen mindig fáj valahol". A pénteki nyitómérkőzéssel kapcsoltatban a csatár elemezte az ellenfél játékát is:

"Levontunk néhány leckét a görög meccsből, amelyek hasznosak lesznek Skócia ellen. Megnéztem a skótok utolsó mérkőzését és másként játszottak, mint ahogy vártam. Igyekeznek a lehető leggyorsabban lövőhelyzetekbe kerülni, ezért fontos lesz, hogy ezt ellensúlyozzuk, és ne hagyjuk, hogy megmutassák dinamizmusukat."

A német válogatott hétfő délután 4000 néző előtt tartott sajtónyilvános edzést Herzogenaurachban. A Nationalelf csütörtökön este költözik át Münchenbe az Európa-bajnokság nyitómérkőzésére, amelyen pénteken Skócia lesz a németek ellenfele. A házigazda aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

(Fotó: facebook/ DFB Team)

Videók