Maguire apja is megsérült a huligánok miatt: Örülök, hogy a gyerekeim nem voltak ott

A szurkolók egyértelműen átléptek egy határt.


Harry Maguire, az angol válogatott alapembere elárulta a The Sun-nak, hogy édesapja, Alan megsérült a múlt vasárnap esti Wembley Stadionban történt káosz során.

Az Anglia és Olaszország között zajló Európa-bajnoki döntőjére a szurkolók jegy nélkül törtek be, akik rongáltak és káoszt okoztak. Maguire 56 éves édesapja sajnos a kezdést megelőzően nem tudta elkerülni a borzalmas jeleneteket, és bordatörést szenvedett. Alan a földre esett és eltaposták, miután a jegy nélküliek betörtek a stadionba.

„Apám ott volt. Nem beszéltem túl sokat vele, de örülök, hogy a gyerekeim nem mentek ki a mérkőzésre. Félelmetes volt. Az emberek féltek, nem akarom, hogy bárki ilyet tapasztaljon még egyszer egy futballmérkőzésen. Nagyon sok videót láttam, és beszéltem apával és a családommal. Apám és az ügynököm szenvedett a legjobban. Remélem, tanulhatunk ebből, és nem fordul elő ilyen többet.”

Az eset miatt az angol sztár apja nehezen kapott levegőt, de annak ellenére, hogy rendkívüli fájdalmai voltak, Alan nem kért orvosi kezelést, és végig szurkolt fia legfontosabb mérkőzésén.

Sport365.hu - Botrány: Kiderült, hogy kenőpénzért engedtek be szurkolókat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden fegyelmi eljárást indított az angol szövetség (FA) ellen a vasárnap Londonban rendezett Európa-bajnoki döntőn történtekkel kapcsolatban. Az UEFA bejelentése szerint külön eljárásban vizsgálják, ami az angol-olasz mérkőzés előtt a Wembley Stadionon kívül, illetve azt, ami a finálé alatt a lelátókon történt.

„A Wembley élménye mindig elképesztő, nagyszerű emberek és rendes rajongók töltik meg. De néhány ember viselkedése most nem volt megfelelő. Apa mindig támogatni fog engem, és el fog jönni a mérkőzéseimre, de egy kicsit jobban tudatában lesz mindennek, ami körülötte zajlik. Mindannyiunknak tudatosabbnak kell lennie és tanulnunk kell belőle.”

A Wembley jelenetei az Euro 2020 döntője előtt, alatt és után finoman szólva is csúnyák voltak, és Anglia 2030-as világbajnokság megrendezésére tett ajánlata romokban hever. Maguire maga reméli, hogy néhány angliai szurkoló fellépése nem sérti az ország ambícióit, hogy a közeljövőben nagy tornákat rendezzenek.

„A Wembley egy csodálatos hely. Csodálatos otthon volt, és a rajongók viselkedése hihetetlen volt, leszámítva a döntőn történteket.. Tanulnunk kell belőle, hiszen csodálatos lenne itt megrendezni a világbajnokságot.”

Forrás: givemesport.com
Borítókép/Fotók: givemesport.com

Videók