Löw nem érezte magát kínosan, amikor visszahívta Müllert és Hummelst

A szövetségi kapitány kijelentette sokat jelentenek számára veterán játékosai.


Joachim Löw szövetségi kapitány számára nem volt kínos, hogy korábbi kijelentésével ellentétben ismét behívta Thomas Müllert és Mats Hummelst a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott keretébe.

"Nem volt kínos, hiszen hosszú évek óta ismerjük egymást. Sok mindent átéltünk együtt, az érzelmek teljes spektrumát. Ezek a játékosok sokat jelentenek nekem" - mondta a 61 éves szakvezető, akit az újságírók arról kérdeztek, hogyan zajlott a telefonbeszélgetése a két reaktivált futballistával.

Müller és Hummels is tagja volt a 2014-ben világbajnokságot nyert német csapatnak, de Löw tavalyelőtt közölte velük, hogy a továbbiakban már nem számít rájuk.

A fiatalítás azonban nem párosult eredményességgel, ezért a kapitány - aki az idei, részben budapesti rendezésű torna után távozik posztjáról - a közvélemény és a szakma nyomására visszahívta őket.

A német válogatott pénteken (ma) kezdi edzőtáborozását az ausztriai Seefeldben. Egyelőre nem világos, hogy a Real Madrid játékosa, Toni Kroos mikor csatlakozhat a kerethez koronavírusos megbetegedése után.

Az Arsenalt erősítő Bernd Leno és a Leeds Unitedban szereplő Robin Koch érkezését a szigorú utazási korlátozások nehezítik. A Manchester City futballistája, Ilkay Gündogan, illetve a Timo Werner, Antonio Rüdiger, Kai Havertz Chelsea-trió szombaton Bajnokok Ligája-döntőt játszik, és csak azt követően csatlakozik a nemzeti csapathoz.

A németek jövő szerdán Innsbruckban Dániával, majd június 7-én Düsseldorfban Lettországgal vívnak felkészülési találkozót. A Löw-csapat az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit Münchenben játssza: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál, majd 23-án a magyar együttes lesz az ellenfele.

Borítókép: Adam Jagielak/Getty Images Poland/Getty Images

Videók