Lewandowski megsérült

Győztek a hollandok és a lengyelek is


A labdarúgó Európa-bajnokságra készülő lengyel válogatott a 90. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte az ugyancsak Eb-résztvevő török csapatot Varsóban.

A hazai együttes a 12. percben jutott előnyhöz, de a gólszerző Karol Swiderskit nem sokkal később sérülés miatt le kellett cserélni, és bő fél óra elteltével a gólpasszt adó Robert Lewandowski is lejött a pályáról ugyancsak sérülés gyanújával. A vendégek a 77. percben tudtak egyenlíteni, azonban Nicola Zalewski a lefújás előtt még betalált.

A hollandok az angolokat pénteken legyőző izlandiak ellen hangoltak az Eb-re Rotterdamban. Az első félidőben Xavi Simons révén kerültek előnybe a 23. percben, majd a szünet után újabb három hazai gól esett.

A szintén az Eb-re készülő cseh válogatott két tizenegyessel 2-1-re legyőzte Észak-Macedónia csapatát hétfőn, Hradec Kralovében.

A hazai együttes Patrik Schick büntetőjével a 60. percben szerzett vezetést, majd a vendégek öt percen belül érkező egyenlítése után a ráadás végén, a 98. percben harcolta ki a győzelmet, Antonin Barak sikeres tizenegyesével.

A csehek jövő kedden a portugálok ellen kezdik meg Eb-szereplésüket Lipcsében. Azt követően a georgiaiakkal, majd a törökökkel mérkőznek az F csoportban.

Felkészülési mérkőzések:
Lengyelország-Törökország 2-1 (1-0)
Hollandia-Izland 4-0 (1-0)
Csehország - Észak-Macedónia 2-1 (0-0)

(fotó: facebook/Łączy nas piłka)

Videók