Leszerepelt, kirúgták, most mégis milliókat kap a volt szövetségi kapitány

Fernando Santos nyolc hónapig dolgozott a lengyeleknél, köze nem volt a végül sikeres kijutáshoz, ám így is jelentős összeghez jut.


A 2022-es világbajnokságon ugyan továbbjutott a csoportkörből a lengyel válogatott, de ez sem volt elég érv Czeslaw Michniewicz edző maradása mellett, akit a portugál Fernando Santos váltott.

Santossal 2016-ban Európa-bajnokságot nyertek a portugálok, de azóta egyik tornán sem sikerült nagyot alkotnia Cristiano Ronaldóékkal, a katari vébét követően távozott is, de sokáig nem maradt munka nélkül.

A 69 éves szakember által irányított lengyel válogatott csak Albánia és a Feröer-szigetek ellen nyert az Európa-bajnoki selejtezőkön. A csapat Moldova elleni idegenbeli veresége bekerül a lengyel labdarúgás dicstelen történetébe. Az albániai vereség körülményei is kínosak voltak, ami után a tapasztalt tréner elvesztette állását.

A portugál mester és stábja szigorú feltételeket szabott az elválás kapcsán. Jelentős végkielégítés mellé most további bónuszt kapott.

Bár a válogatott hatalmas válságban volt Santos hivatali ideje alatt – ahogy arról a Sport.pl beszámolt – a Lengyel Labdarúgó Szövetséggel kötött megállapodás értelmében a portugál körülbelül 775 000 zloty-t kap a sikeres kvalifikációért. Ez körülbelül 71 millió forintnak felel meg. Ez a prémium negyede annak a bónusznak, amely korábban szerepelt a szövetséggel kötött szerződésében.

Santos jelenleg a török Besiktas csapatát irányítja.

Borítókép: Getty Images

Videók