Kjaer: Csak az számít, hogy Eriksen jól van! Érte fogunk játszani!

Ilyenkor tényleg csak ez számít.


Simon Kjaer volt a hős, miután mondhatni részt vett barátja és csapattársa, Christian Eriksen életmentésében. A belgák elleni mérkőzés előtt megszólalt.

Sport365.hu - Emberségből mutatott példát a dánok csapatkapitánya

Mint arról korábban beszámoltunk, a Dánia-Finnország találkozó 42. percében a dánok középpályása, Christian Eriksen összeesett a pályán és megállt a szíve. Elsőként a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és Eriksen jóbarátja, Simon Kjaer rohant oda, hogy ellenőrizze, hogy Christian lenyelte -e a nyelvét. Amikor látta, hogy nagy a baj, arra kérte csapattársait, hogy állják őt körbe, amíg az orvosi segítség megérkezik.

Az első félidőből alig több mint öt perc volt hátra a Dánia Finnország elleni mérkőzéséből, amikor is Christian Eriksen összeesett. Eriksen szíve megállt, de az orvosi csapat nagyon gyorsan cselekedett, és a dán játékost visszahozták az élők soraiba. Azóta javult az egészsége, és csütörtök reggel jött a hír, hogy megműtik és defibrillátort kap.

„Vannak olyan különleges napok, amikor nem a futball a legfontosabb. Döbbenetes volt, és biztos, hogy soha nem felejtjük el azokat a pillanatokat. Csak az a fontos most, hogy Christian jól legyen. Pályára lépünk Belgium ellen, és Christian ott lesz velünk a szívünkben és a gondolatainkban. Christianért fogunk játszani."

Sport365.hu - ICD-t kell beültetni Christian Eriksen szívébe

A dánok középpályása a finnek elleni Eb-mérkőzésen esett össze. A játékos szíve leállt, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült visszahozni őt. A 29 éves labdarúgó az estetet követően számos vizsgálaton átesett, most pedig döntést hoztak sorsáról kezelőorvosai. A dánnak egy szívindító eszközt fognak beültetni, közölte a csapat orvosa.

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: UEFA/UEFA via Getty Images

Videók