Jó ómenről beszél a magyarok csoportellenfelének edzője az EB előtt

A szövetségi kapitány Julian Nagelsmann jó jelnek tekinti, hogy Rudi Völler a nyári labdarúgó Európa-bajnokság után is a német szövetség sportigazgatója marad.


 "Ez egy nagyon fontos lépés a német futball számára" - jelentette ki a szakvezető azt követően, hogy a Völlert hétfőn a 2026-os világbajnokságig megerősítették a pozíciójában.

A Bayern München vezetőedzői posztjára a jelöltek között szereplő Nagelsmann, aki korábban már irányította a bajor sztárklubot, a saját jövőjével kapcsolatban nem árult el konkrétumot, szerinte Völler hosszabbítása nem befolyásolja a döntést.

A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német válogatott élére tavaly szeptemberben kinevezett Nagelsmann-nak a hazai rendezésű kontinensviadal végéig szól a szerződése. A 36 éves szakvezető korábban úgy nyilatkozott, már az Eb kezdete előtt szeretné tudni, hogy számolnak-e vele a jövőben, a német szövetség viszont az Eb-szereplés fényében döntene az esetleges hosszabbításról.

A játékosként 1990-ben világbajnok, szövetségi kapitányként 2002-ben vb-ezüstérmes Völler tavaly év eleje óta látja el a sportigazgatói posztot, melyet a 2022-es világbajnoki kudarc után hoztak létre, mivel a Nationalelf már a csoportkörben búcsúzott.

Fotó: Getty Images

Videók