Így reagált Southgate arra, hogy Rashford New Yorkban nyaral az Eb-selejtezők helyett

Nem lihegte túl a dolgot.


Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate elárulta, mit gondol arról, hogy a válogatottól távol maradó Marcus Rashford New Yorkban nyaralt, míg társai az Eb-n való indulásért szálltak harcba.

Marcus Rashford kiváló idényt futott eddig. A Manchester United játékosa 27 gólt szerzett a szezonban, így az angol válogatottnál joggal fűztek hozzá nagy reményeket. Ezek azonban gyorsan szertefoszlottak, mivel a 25 éves labdarúgó sérülést szenvedett, így nem lehetett ott a nemzeti együttes első Eb-selejtezős mérkőzésén, és a második találkozón sem léphet pályára.

Az angol nem sokáig búslakodott, hirtelen jött szabadidejét pedig egy New York-i utazásra használta fel.

Sokan úgy gondolták, hogy a nyaralós képeket látva az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate nem lesz túl boldog, a szakember azonban nem gondolta túl a dolgot.

„Ha Marcus kimarad a keretből, csak rajta múlik, hogyan tölti az idejét” – mondta az edző a Daily Mirror szerint.

„A játékosok nem kapnak sok szünetet, és biztos vagyok benne, hogy néhányan el fognak utazni a holnapi meccs után.”

„Mindig azon dolgozom, hogy a játékosokkal közösen megtaláljuk azt a megoldást, ami a legjobb a számukra. Természetesen mindig szeretnénk együtt dolgozni a játékosokkal, de mindig vannak néhányan, akiket elveszítünk. Most a jelenlévőkre kell koncentrálnom és arra, hogy miként tudjuk megnyerni a további meccseinket” – zárta szavait.

Az angolok az Eb-selejtező első fordulójában 2-1-re nyertek az olaszok ellen, vasárnap pedig az ukránok ellen lépnek pályára.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

 

Videók