Halálcsoport vs. könnyű továbbjutás – erre számíthat a válogatott az eb-csoportkörben

Megnéztük a legjobb és a legrosszabb forgatókönyvet is, akár három Top10-es csapat mellé is kerülhet a magyar válogatott a 2024-es eb-n.


 A magyar válogatott sikeresen vette a selejtezők jelentette akadályt, sőt, a Montenegró elleni találkozón az is kiderült, hogy csoportelsőként jutott ki és a második kalapból várhatja a sorsolást Marco Rossi legénysége.

Ebben a cikkben összeszedtük, mi lehet a legrosszabb, és a legjobb sorsolás, amit Szoboszlaiék kaphatnak a csoportkörre.

Kizárólag a FIFA által publikált helyezéseket vettük figyelembe az összeállításkor.


Fotó: Getty Images

Halálcsoport – Franciaország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Olaszország

A vb-döntős franciák mellett arra is van esély, hogy megkapjuk a Katarban negyeddöntős hollandokat, illetve a jobb napokat is megélt, de még mindig nagyon veszélyes olaszokat. A jelenlegi formánk alapján nem mondhatjuk, hogy semmi esélyünk sem lenne egy ilyen négyesben, de tény, hogy sok izzadságcseppet láthatnánk fiaink homlokán.

„Laza” csoport – Németország, MAGYARORSZÁG, Szlovénia, ?

A FIFA-ranglista szerint leggyengébb csoport a házigazda németeket is magában foglalná, ami semmiképp sem tűnik egyszerű feladatnak. A szlovénok habár jó játékerőt képviselnek, egyáltalán nem verhetetlenek. A csoport negyedik tagja egyelőre kérdőjellel van jelölve, ide ugyanis egy pótselejtezőből kijutott válogatottat várunk.

Bárhogyan is alakul a csoportbeosztás, nagy izgalommal várhatjuk a nyári eb-t, ami a válogatottunk számára zsinórban a harmadik ilyen megmérettetés.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók