Ha minden így marad, az angolok nyerik a D-csoportot

Sterling góljával vezetnek.


Negyvenöt perc után 1-0-ra vezetnek az angolok a csehek ellen.

Nagy helyzettel indult a mérkőzés. A 2. percben Sterlinget kapott nagyszerű indítást. Az angol játékos 11 máterről próbálkozhatott, ám csak a bal kapufát találta el. A csehek első jelentősebb támadására a 8. percig kellett várni, ám a próbálkozás gyorsan elhalt. Két minutummal később Kanet könyökkel próbálták megállítani, így az angol rövid időt a földön töltött, de komolyabb baja nem esett.

A 12. percben Saka cselezett remekül, majd Kane-hez ívelte a labdát, aki továbbpasszolta Grealishnek. A támadást végül a 2. percben már próbálkozó Sterling fejezte be, aki két méterről fejelt a hálóba, ezzel megszerezve a vezetést az angoloknak.A következő percek a csehek szabálytalanságairól szóltak. Előbb Grealis kapott nagyot, majd Sakát rúgták fel.

 

A 19. perctől egyre nagyobb szerepet kaptak a csehek, ám a támadásaikat rendre leszerelték a hazai védők. Egy perccel később a csehek kerültek fölénybe, de gól nem született a szituációból.

A 25. percben Kane került helyzetbe Maguire indítása után, ám Valcík hatalmasat védett. Kane bánatában a földet ütötte, nagyon szeretett volna már gólt szerezni csapatának.

A következő percekben a csehek egyre jobban szorongatták az angolokat. Előbb Holes próbálkozott távolról, majd egy szögletet követően éltek át meleg pillanatokat a hazaiak. Tízzel az első félidő vége előtt Soucek előtt nyílt meg a lehetőség az egyenlítésre, de lövése néhány centivel a jobb kapufa mellett haladt el.

Néhány másodperc múlva az angolok jutottak lehetőséghez, Shaw lövését Valcíknak kellett hárítania.

Két perccel az első játékrész vége előtt Kane vette célba tizenhatról a cseh kaput, a Valcíkról kipattanó labda Sterlinghez került, de az angol lesen volt.

A játékvezető nem érezte indokoltnak a hoosszabbítást, így 1-0-ás angol vezetéssel vonultak szünetre a felek.

 

A csoport másik mérkőzésén a félidőben 1-1 az állás.

Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Videók