Fotógaléria a magyar válogatott diadaláról

Megérdemelten ünnepelt a a csapat.


A magyar labdarúgó-válogatott története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra, mivel a pótselejtező csütörtöki döntőjében a hajrában fordítva 2-1-re legyőzte az izlandi csapatot a Puskás Arénában.

Sport365.hu - Csodálatos magyar fordítás, Szoboszlai góljával Eb résztvevő Magyarország

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki pótselejtezőn hazai pályán Izland válogatottját fogadta. A találkozót Izland együttese kezdte jobban, egy szöglet után Palsson fejesét bravúrral védte Gulácsi. A tizedik percben veszélyes helyről jutottak szabadrúgáshoz az északiak. A 17 méterről elvégzett pontrúgás kicsúszott kapusunk kezéből, aminek következtében Izland megszerezte a vezetést.

Képgaléria a mérkőzésről: 


Fotók: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images

Ez volt az első alkalom, hogy kétszer egymás után is kijutott a magyar gárda a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze. 

Borítókép, fotók: Laszlo Szirtesi - UEFA/UEFA via Getty Images

Sport365.hu - "Ez nem sikerült volna a csapat nélkül" - Szoboszlai Dominik

A Magyarország-Izland Európa bajnoki pótseljtező találkozó után Erik Hamrén az izlandiak szövetségi kapitánya így értékelte a mérkőzést. "Nagyon csalódott vagyok, öt percre voltunk az Európa-bajnokságtól. Csalódott vagyok. Gratulálok Magyarországnak, nagyszerű nyár elé néznek!" A sport365.hu kérdésére elmondta, hogy vegyesek voltak az érzései, poklot érzett, rengeteg érzés tört rá, és ezek egyike sem jó.

Videók