Ez szégyenteljes! Ez az Eb Angliára lett szabva!

Szurkolók és újságírók is gyanúsnak tartják, hogy sok körülmény az angolokat segítette ezen az ebén.


Nem mindenki örül annak, hogy Anglia válogatottja hazai pályán játszhatja az Európa-bajnoki döntőt.

Az egyik olasz portál szerint az Angliának megítélt véleményes büntetővel az UEFA így hálálta meg Boris Johnson miniszterelnöknek, hogy sikerült megakadályozni az Európai Szuperliga megszületését.

Az esetről az El Chiringuito spanyol TV műsorban is szó esetről, miszerint:

Anglia az Európai Labdarúgó Szövetség segítségével jutott be a döntőbe?

A műsorvezető, Josep Pederol a futballszerető emberek számára ismerős lehet. Kollégáját arról kérdezte, hogy elképzelhetőnek tartja-e hogy az UEFA segítette Angliát a fináléba jutáshoz.

Az újságíró így válaszolt: 

"Számomra ez a legszégyenteljesebb dolog amit láttam. Szánalmas volt.Olyan városokban voltak a találkozóink, amelyek földrajzilag nem is Európában vannak."

"Anglia egy kivételével valamennyi mérkőzését hazai pályán játszhatta."

Az állítás után megindult a kommentáradat  szurkolók részéről.

Más, jelentős spanyol sajtóorgánumok is kritizálják a lebonyolítás módját. A madridi székhelyű Marca újságírója, Tom Allnutt ezt írja:


„Anglia abbahagyhatná azt, hogy Európának a műesést tanítja. Alapesetben az angolok mindig rosszallják, ha valaki be akarja csapni a bírót. Az angol fociban ezt nem is csinálják. Kivéve az Európa-bajnokság elődöntőjében. A (játékvezetői) hiba annyira egyértelmű volt, hogy már-már gyanakvást kelt. Ne felejtsük azt sem, hogy Anglia a hét mérkőzéséből hatot a Wembley-ben rendeztek/nek meg. Ez azért szégyen, mert aláássa minden idők egyik legjobb Európa-bajnokságának tekintélyét”

 

Sport365.hu - Ezzel a meccsel kirabolták Dániát

A labdarúgó Európa-bajnokság második elődöntőjében Anglia hosszabbítás után győzte le Dánia együttesét. A továbbjutás (módja) azonban hatalmas vihart is kavart. A goal.com egyenesen úgy írja, hogy "Kirabolták Dániát". A megadott tizenegyes jogosságát nemcsak a szurkolók, de futballisták, szakírók, kommentátorok is kétségbe vonják.

 

Borítókép: Facebook.com/ Uefa Euro 2020 
Forrás: Givemesport.com 

 

Videók