"Ez az angol csapat megérdemli, hogy hősként tiszteljék"

Boris Johnson, brit miniszterelnök is elítéli a rasszista támadásokat.


Boris Johnson brit miniszterelnök is elítélte a közösségi médiában a 11-est rontó angol labdarúgókat ért rasszista támadásokat.

A vasárnapi döntőben a büntetőpárbaj során az angoloktól Marcus Rashford, Jadon Sancho, majd Bukayo Saka is hibázott, így Olaszország nyerte meg az Európa-bajnokságot.

"Ez az angol csapat megérdemli, hogy játékosait hősként tiszteljék és ne rasszista szidalmaknak legyenek kitéve" - írta a Twitteren Boris Johnson.Oliver Dowden kulturális, sport- és médiaügyi miniszter pedig büntetéseket helyezett kilátásba a közösségi oldalakat üzemeltető cégeknek, ha nem lépnek fel platformjaikon a rasszista támadásokkal szemben.

A londoni rendőrség szintén a Twitteren úgy fogalmazott, hogy ez a viselkedés teljes mértékben elfogadhatatlan, ezért vizsgálatot indít az ügyben.

 

Különösen az utolsó 11-est elhibázó Saka, az Arsenal 19 éves futballistája kapott sok fenyegető üzenetet. Ugyanakkor már az egész torna során jellemző volt, hogy a közösségi oldalakon folyamatosan szidalmazták a játékosokat, különösen a színes bőrű labdarúgókat, amiért a csapat a meccsek előtt letérdelt, így tiltakozva a rasszizmus ellen.

Borítókép: Facebook.com/ Boris Johnson 

Videók