„Ez a meccs lezárhatja Lewandowski nemzetközi karrierjét”

Kiemelten fontos szerepe lehet a mérkőzésen a támadónak.


A lengyelek Wales ellen játszanak az Európa-bajnokságra való kijutásért. Zbigniew Boniek, korábbi klasszis futballista úgy véli, a keddi mérkőzés különösen fontos lesz Robert Lewandowski számára.

A walesiek a Finnország felett aratott 4-1-es győzelmüknek köszönhetően jutottak be a rájátszás döntőjébe. A többség szerint ők az esélyesebbek. Boniek nem ért egyet az ilyen hangokkal.

„Nagyon kíváncsi vagyok erre a mérkőzésre. Olyan narratíva épül fel, hogy az ellenfél a favorit. Nekem nincs ilyen benyomásom. Nehéz mérkőzés előtt állunk egy igényes rivális ellen, de a mi csapatunk erősebb. Magasabb kvalitású játékosaink vannak, mint a walesieknek” – jelentette ki Boniek a WP Sportowe Fakty portálnak adott interjú során.

Az UEFA alelnöke úgy véli, Robert Lewandowski különösen motivált lesz Cardiffban. Boniek szerint ez az utolsó esélye a támadónak, hogy nemzeti színekben valami nagyot alkosson.

„Lewandowski számára rendkívül fontos lesz a Wales elleni meccs, hiszen ez a találkozó véget vethet nemzetközi karrierjének. Vagy éppen ellenkezőleg: hatalmas esélyt adhat neki. Egy vereség esetén nehéz feltételezni, hogy két-három év múlva Robert ugyanolyan elszántan akar majd valamit nyerni a válogatottal. Ha azonban a lengyelek legyőznék Wales-t, az óriási lökést adna neki az Európa-bajnokság előtt.”

Michał Probierz szövetségi kapitány is a jövőjéért meccsel. Bármilyen kudarc nagyon sokba kerülhet neki.

„Ha ez nem sikerül, mindannyian tudjuk, hogy a végén az edzők, nem a játékosok fizetik meg a számlát. Ez egy nagyon nehéz helyzet lenne. Nem tudom, hogy a Lengyel Labdarúgó Szövetség kiáll-e az edző mellett, vagy félnek a kritikától” - összegzett Boniek.

A Wales-Lengyelország mérkőzés 20:45-kor kezdődik.

Borítókép: Getty Images

Videók