Deschamps ezt kicsit túlgondolta

A francia szakember jobban örül a döntetlennek a győzelemnél.


Didier Deschamps, a világbajnok franciák szövetségi kapitánya jobban örül a győzelemnél a döntetlennek, miután csapata szombaton 1-1-et játszott a magyarok ellen a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A szakvezető a német RTL csatornának adta elő meglepő okfejtését hétfőn arról, hogy pozitívan értékeli, hogy együttese nem nyert Budapesten.

"Mindig jobb határozott céllal nekivágni egy meccsnek" - utalt a portugálok elleni, szerdai mérkőzésükre. "Ha megvertük volna a magyarokat, akkor hat ponttal már továbbjutónak számítottunk volna, én pedig rotáltam volna a keretet, ahogy ilyenkor szoktam. Emiatt kevesebb automatizmus lenne a játékunkban, és esetleg kikapnánk a portugáloktól. Németország pedig legyőzné a magyarokat, és mi végül hat ponttal akár a harmadikok is lehetnénk."


Fotó: UEFA/UEFA via Getty Images

Deschamps kiemelte ugyanakkor, hogy továbbra is a saját kezükben van a sorsuk a továbbjutást illetően. Az F csoport záróköre előtt a franciáknak 4, a németeknek és a portugáloknak 3-3, a magyaroknak 1 pontjuk van. A harmadik fordulóban, szerdán Münchenben a házigazda Németország és Magyarország találkozik, míg Budapesten a Puskás Arénában Portugália-Franciaország összecsapást rendeznek.

Borítókép: UEFA/UEFA via Getty Images

Videók