A spanyolok nem változtatnak a taktikán a lengyelek ellen

Vélhetően személyi változás sem lesz a csatársorban.


Ugyan a spanyol válogatott sokak szerint nem volt elég éles és kreatív a svédek elleni gól nélküli döntetlen során a labdarúgó Európa-bajnokság nyitókörében, a csapat nem változtat a stratégiáján a lengyelek elleni szombati összecsapásra sem.

Luis Enrique szövetségi kapitány együttese ugyan tornarekordot jelentő 917 passzal és 85 százalékos labdabirtoklással zárt hétfőn, ennek ellenére nem tudta feltörni a skandinávok védelmét.

"Minden mérkőzésen ugyanúgy próbálunk játszani" - jelentette ki a szakvezető, aki annyit kért a játékosaitól, hogy a kapu előtt lehetőleg legyenek határozottabbak és pontosabbak.

Vélhetően személyi változás sem lesz a csatársorban, noha Alvaro Morata hatalmas ziccert hagyott kihasználatlanul.

"Mindannyian felelősek vagyunk a támadásért és a védekezésért egyaránt. Ő többször nagyszerűen segített be a védekezésbe. Együtt nőttem fel vele, fantasztikus játékos, amit a számai is mutatnak" - vette védelmébe a Juventus csatárát Pablo Sarabia, aki arra számít, hogy a következő ellenfél, a lengyel csapat megpróbálja lemásolni a svédek által sikeresen alkalmazott taktikát.


Fotó: Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images

A középpályás arra is felhívta a figyelmet, hogy nekik is óvatosabbnak kell majd lenniük, mert Robert Lewandowski személyében jóval veszélyesebb befejező csatáruk van a lengyeleknek, mint a svédeknél Marcus Berg volt.

"Nehéz olyan csapat ellen játszani, amelyik valamennyi játékosával a saját térfelén védekezik, de ilyen esetben is meg kell mutatnunk, hogy megvannak a minőségi labdarúgóink ahhoz, hogy feltörjük a rivális védelmét. Türelmesnek kell lennünk" - fogalmazott Sarabia.

A lengyeleknek szintén sokat kell javulniuk, miután csalódást keltő játékkal 2-1-re alulmaradtak a szlovákokkal szemben. A helyzetüket nehezíti, hogy Paulo Sousa szövetségi kapitány a középpályán nem számíthat Grzegorz Krychowiakra, aki kiállítása miatt eltiltását tölti majd. Ugyanakkor a spanyoloknak nagy erősítést jelenthet, hogy a csapatkapitány Sergio Busquets visszatérhet, miután meggyógyult a koronavírus-fertőzését követően. A Barcelona sztárja pénteken csatlakozik társaihoz a madridi bázison, miután tünetmentesen átvészelte a betegséget.


Fotó: Aitor Alcalde - UEFA/UEFA via Getty Images

A várható kezdőcsapatok:
Spanyolország:
Simón - Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Alba - Llorente, Busquets, Pedri - Gerard Moreno, Morata, Olmo

Lengyelország:
Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek - Józwiak, Moder, Linetty, Rybus - Klich, Zielinski – Lewandowski

Borítókép: Angel Martinez/Getty Images

Videók