A portugálok fiatal szélsője lemaradhat az Eb-ről

A játékos térde súlyosan megsérült.


Pedro Neto, a Wolverhampton Wanderers portugál válogatott labdarúgója térdsérülés miatt már nem játszhat a bajnoki szezonban, és valószínűleg lemarad a nyári Európa-bajnokságról is.

Klubja hétfőn közölte: Neto térde pénteken, a Fulham elleni bajnoki összecsapáson olyan súlyosan megsérült, hogy a műtéti beavatkozás elkerülhetetlenné vált, és minden bizonnyal már csak a következő idényben számíthatnak rá. A Wolverhampton Wanderers a Premier League 31. fordulójában idegenben nyert 1-0-ra, Netót a 32. percben le kellett cserélni.

A 21 éves szélső a tabellán 12. helyezett együttes egyik legjobb játékosa a szezonban, minden fordulóban pályára lépett, és öt gólt szerzett.

Neto a válogatottban tavaly ősszel góllal mutatkozott be - a portugálok Andorrát győzték le 7-0-ra -, a márciusi világbajnoki selejtezőkön további két alkalommal lépett pályára. Várhatóan a tavalyról idén nyárra halasztott kontinensbajnokságon is helyet kapott volna a címvédő Portugália keretében, amely a társrendező magyarokon kívül a világbajnok franciákkal, valamint a németekkel találkozik még a csoportkörben.

Borítókép: Jack Thomas - WWFC/Wolves via Getty Images

Videók