A hívás, ami valóra váltaná Robben álmát

A világbajnoki ezüst-, és bronzérmes játékos mindent megtesz azért, hogy megcsörrenjen a telefonja.


Arjen Robbennek az az álma, hogy a nyári Európa-bajnokságon ott lehet majd a holland labdarúgó-válogatottban.

A 37 éves szélső azután nyilatkozott erről, hogy a hétvégén nyolc hónapja először lépett pályára kezdőként a Groningen színeiben a holland bajnokságban. A vb-ezüst- és bronzérmes Robben a meccs egyik legjobbja volt, az Emmen elleni 4-0-s sikerből két gólpasszal vette ki a részét. Lecseréléséig 80 percet töltött a pályán, ami legtöbb azóta, hogy tavaly visszatért egy évvel korábbi visszavonulása után és a Groningenhez igazolt.

"Ha hívna biztos, igent mondanék" - válaszolta arra az újságírói kérdésre, mit szólna Frank de Boer szövetségi kapitány esetleges hívására. 

"Persze realistának kell maradni. Ehhez megfelelő erőállapotba kellene kerülni és valami többletet kellene jelenteni a csapat számára. Majd meglátjuk" - tette hozzá.


A Bayern München, a Real Madrid és a Chelsea korábbi sztárja 2017 októberében játszotta eddigi utolsó mérkőzését a holland válogatottban, melyben összesen 96 alkalommal lépett pályára.

Frank de Boer várhatóan a hét második felében jelöli ki bő keretét a június 11-én rajtoló Eb-re, melyen a hollandok Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával szerepelnek egy csoportban.

 

Borítókép: ANP Sport via Getty Images

Videók