A foci-Eb menetrendje és legfrissebb hírei egy helyen

Nézze meg, milyen meccsekre készülhet a következő napokban, és olvassa el a kontinenstorna legújabb híreit!


Június 11-én este az Olaszország-Törökország találkozóval kezdetét vette a 2021-es Labdarúgó Európa Bajnokság. A dübörgő focilázban könnyű elveszni, így egy helyen összegyűjtöttük a kontinenstorna legfontosabb híreit és a soron következő mérkőzéseket is. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Soron következő mérkőzések:

Döntő:

Július 11., vasárnap

21:00 Anglia - Olaszország

Legérdekesebb híreink a témában:


 

Sport365.hu - Chiellini a nagy visszatérő a Wembley-be - Fotó

Ez a találkozó volt az újjáépített llondoni szentély első mérkőzése. A találkozón a Juventus védője súlyos fejsérülést szenvedett egy ütközés következtében. Az olasz és az angol válogatott legutóbb 2018-ban lépett pályára egymás ellen barátságos mérkőzésen, azonban ekkor nem lépett pályára Chiellini. A jelenlegi két keretből egyedül a Juventus védője szerepel azok közül, akik a 2007-es találkozón pályára léptek.

 

 

Sport365.hu - Gratuláló levelet küldött az angol királynő Gareth Southgate-nek

II. Erzsébet angol királynő gratulációját fejezte ki Gareth Southgate-nek az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának csapata döntőbe jutásáért. A levelet az Angol Labdarúgó Szövetség tette közzé, amelyben az uralkodó azt írja, hogy nagyon szurkol a válogatottnak. "Ötvenöt évvel ezelőtt abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy én adhattam át Bobby Moore-nak az angol labdarúgó-válogatott akkori csapatkapitányának a világbajnoki aranyéremért járó trófeát.

 

 

Sport365.hu - Björn Kuipers vezeti a döntőt

A 48 éves bíró 2006 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket, s ő lesz az első holland, aki Eb-finálét dirigálhat. Kuipers eddig hét alkalommal fújta a sípot az UEFA égisze alá tartozó versenysorozat döntőjében, többek között ő volt a játékvezetője a 2014-es Bajnokok Ligája- és a 2013-as, illetve 2018-as Európa-liga-finálénak.

Sport365.hu - Ez szégyen! Ez az Eb Angliára lett szabva!

Az egyik olasz portál szerint az Angliának megítélt véleményes büntetővel az UEFA így hálálta meg Boris Johnson miniszterelnöknek, hogy sikerült megakadályozni az Európai Szuperliga megszületését. Az esetről az El Chiringuito spanyol TV műsorban is szó esetről, miszerint: Anglia az Európai Labdarúgó Szövetség segítségével jutott be a döntőbe?

Sport365.hu - Melyiket látta? Az összes Eb döntő egy helyen

A labdarúgó-Európa-bajnokság az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szervezésében, négyévente megrendezésre kerülő, az UEFA-tagországok férfi labdarúgó-válogatottjai számára kiírt labdarúgótorna. Az európai labdarúgás és egyben az UEFA legfontosabb eseménye. Az elsőt 1960-ban rendezték Európai Nemzetek Kupája néven. 1968-ban változott az elnevezés labdarúgó-Európa-bajnokságra. 1976-ig mindössze a legjobb 4 csapat vett részt a tornán.


 

Borítókép: Naomi Baker/Getty Images

 

Videók