Xavi: Nagyon rossz volt a bíró

A Barcelonát irányító Xavi Hernandez lesújtó véleménnyel volt a játékvezetőről, aki szerinte elvette tőlük az esélyt, hogy harcolhassanak az elődöntőbe jutásért a labdarúgó Bajnokok Ligájában.


A Barca a múlt héten 3-2-re nyert Párizsban, s miután Raphinha góljával az otthoni visszavágón is előnyhöz jutott, kényelmes helyzetbe került. Ronald Araujo 29. percben történt kiállítása azonban megváltoztatta a párharc menetét, onnantól már a vendégek játszottak fölényben. Xavi hevesen reklamált a bírónál, a romániai magyar Kovács Istvánnál, s miután belerúgott a negyedik játékvezető előtt lévő táblába, ő is piros lapot kapott. A PSG végül 6-4-es összesítéssel búcsúztatta a katalánokat.

„Nagyon rossz volt a bíró. Meg is mondtam neki, hogy a teljesítménye katasztrofális volt" - nyilatkozott a meccs után Xavi. "Nem szeretek a játékvezetőkkel foglalkozni, de mivel ez alapvetően határozza meg a szezonunkat, ezt el kellett mondanom." Hozzátette: nagyon dühösek, mert Araujo piros lapja döntő faktor volt a mérkőzésen.

 

„11 a 11 ellen jó helyzetben voltunk, jól játszottunk, és uraltuk a mérkőzést. A kiállítás után teljesen más találkozó kezdődött. Kár, hogy a szezon munkáját tönkretette egy felesleges piros lap" - dühöngött Xavi. A PSG az előző két szezonban a nyolcaddöntőből sem jutott tovább, ezúttal azonban kőkeményen megbüntette riválisa hibáit, és ott van a négy között, ahol majd az Atlético Madridot kiejtő Borussia Dortmund vár rájuk. 

(Borítókép: Facebook / FC Barcelona)

Videók